ارتودنسی کودکان

ممکن است متوجه شده باشید که کودک شما دارای مشکلات دندانی خاص مانند دندان های کج، اوربایت یا آندربایت است. توصیه می شود تا ۷ سالگی کودک خود را نزد متخصص ارتودنسی ببرید تا در سنین پایین تحت درمان ارتودنسی قرار گیرد. در این سن هم درمان راحت تر است و زودتر انجام خواهد شد و هم هزینه درمان کمتر خواهد بود. علاوه بر این، ارتودنسی کودکان از بروز مشکلات بدتر در سنین بالا جلوگیری می کند. ارتودنتیست شما تعیین می کند که آیا ابتدا از درمان پیشگیرانه برای کودک خود استفاده کنید یا توصیه می کند که کودکتان از بریس استفاده کند. از طریق مراقبت های ارتودنسی، دندان های کودک شما در سنین پایین با استفاده از بریس های مخصوص کودکان یا سایر درمان های دندانی صاف می شوند.

ارتودنسی کودکان

اهمیت ارتودنسی پیشگیرانه برای کودکان

در حالی که دندانپزشکان بر سلامت دندان ها و لثه ها تمرکز می کنند، ارتودنتیست ها بر رشد و تکامل دندان ها و فک تمرکز می کنند. خدمات ارائه شده در مطب دکتر احسان مهریزی، با بهترین کیفیت انجام خواهد شد که این به معنی باعث ایجاد فاصله و تراز مناسب دندان ها می شود تا نه تنها لبخندی جذاب، بلکه لبخندی سالم تر نیز داشته باشید. تراز مناسب دندان‌ها، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را آسان‌تر می‌کند، خطر پوسیدگی را کاهش می‌دهد و احتمال شکستگی یا آسیب در هنگام افتادن یا آسیب‌های دیگر را کمتر می کند. موارد شدیدتر مانند ناهماهنگی صورت و فک نیز می تواند با درمان ارتودنسی اصلاح شود و می تواند جریان راه هوایی را بهبود بخشد، درد را کاهش دهد و اعتماد به نفس را به طور چشمگیری در کودکان افزایش دهد. دندانپزشکان ممکن است متوجه مشکلات اولیه ارتودنسی شوند، اما فقط متخصص ارتودنسی کودکان می تواند یک ارزیابی جامع برای تعیین مسیر مناسب انجام دهد. دندان ها و گاهی اوقات کل ساختارهای صورت را می توان به طور دائمی با درمان ارتودنسی تغییر داد. برای مشاهده قیمت ارتودنسی روی لینک قیمت کلیک کنید.

سن ایده آل برای ارتودنسی کودکان​

سن ایده آل برای ارتودنسی کودکان

معمولا اوایل نوجوانی، یا بین سنین ۱۰ تا ۱۴ سالگی، زمان ایده آل برای ارتودنسی کودکان در نظر گرفته می شود. این به این دلیل است که رشد دندان های دائمی تمام شده است و بافت استخوانی نرم‌تر آنها هنوز کاملاً به تغییر موقعیت پاسخ می‌دهد. سن دقیقی که کودک یا نوجوان شما باید بریس بگیرد به دو عامل بستگی دارد: نیازهای درمانی آنها و اینکه آیا اکثر یا همه دندان های دائمی آنها رشد کرده است یا خیر. اگر بریس‌ها پس از از دست دادن تمام دندان‌های شیری کودک، و نه قبل از رویش دندان‌های آسیاب دوم، که معمولاً بین ۱۱ تا ۱۳ سالگی رخ می‌دهد، انجام شود بسیار مؤثر و کارآمدتر خواهد بود. در حالی که تعداد قابل توجهی از کودکان در سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی بریس می‌گیرند، بسیاری از کودکان درمان را تا اواخر نوجوانی شروع نمی‌کنند.

علائم نیاز کودک شما به ارتودنسی

مشکل در جویدن یا گاز گرفتن. اگر کودک شما با جویدن یا گاز گرفتن مشکل دارد، این ممکن است نشانه ای از نامرتبی دندان ها یا فک ها باشد. ناهماهنگی‌ها می‌توانند ظریف باشند. شما ممکن است نتوانید آن را تشخیص دهید.

دندان قروچه مخصوصاً در شب. دندان قروچه ممکن است نشانه ای از ناهماهنگی باشد و اگر درمان نشود می تواند به دندان آسیب برساند و تراز فک و دندان را تغییر دهد.

تنفس دهانی. تنفس دهانی بر ظاهر و رشد دندان های کودک شما تأثیر می گذارد. نتیجه آن صورت کشیده تر با آرواره‌های باریک تر است.

مکیدن انگشت یا سایر عادات دهانی. عاداتی مانند مکیدن انگشت شست می تواند دندان های جلویی را به سمت جلو بکشد و باعث شلوغی دندان های پایین شود. اکثر کودکان در سنین ۲ تا ۴ سالگی چنین عادت هایی را ترک می کنند، اما اگر کودک شما بیش از این مدت اینکار را ادامه داد، ممکن است مجبور شوید برای کودکان بریس بگذارید.

دندان های شلوغ و نامناسب. دندان‌هایی که خیلی نزدیک به هم هستند یا روی هم قرار دارند مراقبت سختی دارند که این منجر به تنفس دهانی یا لب‌ها می شود و علاوه بر این ممکن است منجر به مشکلات بیشتر در راستای هم‌ترازی دندان ها و فک ها شود.

تغییر فک یا کلیک کردن. جابجایی یا کلیک کردن فک ها اغلب نشانه ای از تراز نادرست دندان ها و فک ها است.

از دست دادن زودهنگام، دیرهنگام یا نامنظم دندان های شیری. از دست دادن خیلی زود دندان‌های شیری می‌تواند باعث خالی شدن فضای دندان‌ها قبل از رشد دندان‌های دائمی شود. از دست دادن دیرهنگام دندان‌ها نیز می‌تواند باعث ایجاد مشکل در تراز و فاصله‌گذاری شود.

نامرتبی دندان ها یا فک ها. ناهماهنگی که به آن مال اکولوژن نیز گفته می شود، شامل اوربایت، آندربایت و کراس بایت است که می تواند در جویدن و گفتار اختلال ایجاد کند.

تشخیص زودهنگام مشکلات دندانی در کودکان

برخی از مشکلات ارتودنسی در صورتی که در سنین کودکی شناسایی و درمان شوند، می توانند آسان تر، سریع تر و کم هزینه تر از اصلاح آنها با رشد دندان های بالغ باشند. درمان زودهنگام یا «پیشگیری» یک درمان ارتودنسی است که در حالی انجام می‌شود که کودک هنوز چند دندان شیری دارد و درمان ارتودنسی ممکن است شامل یک بریس ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی متحرک برای حرکت دادن دندان‌ها، تغییر موقعیت فک یا نگه داشتن دندان‌های دیگر باشد. همچنین ممکن است برداشتن دندان های شیری برای رشد بهتر دندان های بالغ ضروری باشد.

مشکلات ارتودنسی کودکان از کجا آمده است؟

اکثر مشکلات ارتودنسی ارثی هستند. برخی از آنها “اکتسابی” هستند که در طول زمان با مکیدن انگشتان، تنفس دهانی، بیماری های دندانی، بلع غیرطبیعی، بهداشت نامناسب دندان، یا از دست دادن زودهنگام یا دیررس دندان های شیری، تصادفات و تغذیه نامناسب ایجاد می شوند. گاهی اوقات یک مشکل ارثی ارتودنسی با یک مشکل اکتسابی ترکیب می شود. علت هرچه که باشد، ارتودنتیست ها معمولاً قادرند اکثر مشکلات را با موفقیت درمان کنند.

سوال: آیا ارتودنسی سرامیکی برای کودکان مناسب است؟

مشکلات ارتودنسی کودکان

مزایای درمان ارتودنسی کودکان

  • هدایت رشد فک برای ایجاد تقارن صورت
  • هدایت دندان های دائمی در موقعیت مطلوب تر
  • بهبود نحوه برخورد لب ها
  • حفظ فضا برای دندان های دائمی پس از از دست دادن زودرس دندان های شیری
  • بازیابی فضاهایی که دندان‌های شیری از بین رفته/کشیده شده و دندان‌های مجاور به داخل کشیده شده‌اند.
  • انبساط فک بالا برای گشاد شدن فک منقبض شده، که باعث کراس بایت می شود.
  • انبساط یک یا هر دو فک (با بریس های بازکننده یا محدود) برای ایجاد فضای بیشتر برای بیرون آمدن دندان های دائمی.
  • کاهش بیرون زدگی (برجستگی دندان های جلویی برای کاهش خطر آسیب دیدگی)
  • ترک عادت انگشت شست و پستانک
  • کشیدن انتخابی دندان های شیری خاص در زمان مناسب برای کمک به هدایت صحیح دندان های دائمی

مقالات مرتبط

آبسه دندان در کودکان
مقالات

آبسه دندان در کودکان

آبسه دندان در کودکان آیا با علائم و نشانه‌های آبسه دندان در کودکان آشنایی دارید؟ بسیاری از کودکان در سنین کم به دلیل ناآگاهی و

ادامه مطلب »
بهترین دکترهای ارتودنسی
مقالات

بهترین متخصص ارتودنسی

بهترین متخصص ارتودنسی بهترین دکترهای ارتودنسی که می شناسید چه کسانی هستند؟ آیا حتما باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنیم؟ هدف شما از درمان ارتودنسی

ادامه مطلب »

۲ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۵/۵ - (۵ امتیاز)