تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان چیست؟
آیا تفاوت ارتودنسی در کودکان و ارتودنسی بزرگسالان را می دانید؟ با پیشرفت در ارتودنسی در سالهای اخیر، بزرگسالان بیشتری به دنبال درمان مشکلات دهانی هستند، که از دوران کودکی آن را به همراه داشته اند. تفاوت قابل توجهی بین ارتودنسی بزرگسالان و کودکان وجود دارد، که ارزش آن را دارد که قبل از تصمیم گیری برای پیگیری درمان، این تفاوت ها را بدانید.
درک موضوع تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان مسئله پیچیده ای نیست. ارتودنسی کودکان به دلیل قرار داشتن در شرایط خاص سنی و رشد آن ها بایستی متفاوت از ارتودنسی بزرگسالان باشد. در این مقاله با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان سعی خواهیم کرد به بررسی تفاوت های بین آن ها بپردازیم. یکی از درمانهای ارتودنسی برای کودکان ارتودنسی پیشگیری است که در مقاله مرتبط درباره آن بیشتر توضیح داده ایم.
ثبت درخواست مشاوره
برای دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت با دکتر احسان مهریزی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت، فرم زیر را پر کنید.
*** هزینه ارتودنسی در سال ۱۴۰۳***
مقایسه ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان
روند تراز کردن دندان ها در ارتودنسی کودکان و بزرگسالان تا حد زیادی مشابه است، اما تفاوت های اصلی وجود دارد. در ادامه به این تفاوت ها اشاره شده است:
مدت درمان
تفاوت بزرگ بین درمان ارتودنسی در بزرگسالان و درمان ارتودنسی در کودکان این است، که دندان و فک بزرگسالان به طور کامل رشد کرده است. دندان و فک کودکان هنوز در حال رشد می باشد. از آنجایی که بیماران کم سن تر هنوز در مراحل رشد دهان هستند، تنظیم و تراز کردن دندانها و فک آن ها بسیار آسانتر است. زمانی که بزرگسالان به سن بلوغ میرسند، استخوانهای آن ها سفت میشود. بافتهای اطراف دندانها در بزرگسالان نسبت به موقعیت فعلی دندانها قرار میگیرد. بنابراین، این مسائل را که به آن ها محدودیت های بیومکانیکی گفته می شود، باعث می شود که روند هم ترازی مجدد دندان ها را بسیار دشوارتر کند.
ترمیم دندانها
دندانهای بزرگسالان نسبت به کودکان دارای پوسیدگی های بیشتری است. افرادی که در بزرگسالی اقدام به درمان ارتودنسی میکنند، باید دندانهای خود را پیش از ارتودنسی، ترمیم و جرمگیری کنند، تا در دوره ارتودنسی اختلالی ایجاد نشود. این در حالی است که کودکان اغلب از این مرحله سریع تر عبور میکنند و نیازی به ترمیم های اساسی و عصب کشی و … ندارند.
مشکلات بایت
یکی از دلایل اصلی مراجعه بیماران برای انجام درمان ارتودنسی، اصلاح مال اکلوژن یا مشکلات بایت است. در بیماران بزرگسال که دچار اوربایت شدید هستند، اغلب در دهان فضای کافی برای بازگرداندن دندانها به موقعیت مناسب وجود ندارد، بنابراین به ناچار باید یک یا چند دندان کشیده شود. همچنین بیماران بزرگسال ممکن است دچار ساییدگی دندانها باشند که این وضعیت اوربایت را تشدید مینماید. ممکن است بهترین متخصص ارتودنسی در تهران برای برطرف کردن این مشکلات درمانهای بیشتر و پیچیده تری در نظر بگیرد. معمولاً اصلاح مشکلات بایت در بزرگسالان به ناچار بیشتر بر عملکرد بایت تمرکز دارد نه زیبایی و بینقص کردن آن.
کشیدن دندان
بسیاری از بزرگسالان در گذشته یک یا چند دندان را کشیده اند و این میتواند برای ارتودونتیست مشکل ایجاد کند. همچنین، محلهای کشیدن قدیمی ممکن است مکان مناسبی برای حرکت دندان نباشند، مگر این که این نواحی با اضافه کردن بخشهایی از استخوان مصنوعی ترمیم شوند. یکی دیگر از معایب کشیدن دندان برای درمان ارتودنسی این است، که بستن شکاف بین دندانها که به علت کشیدن ایجاد شده و بسته نگه داشتن آنها دشوار است، زیرا استخوان بالغ به اندازه استخوان در حال رشد، به فشار پاسخ نمی دهد.
مقاله مفید: نحوه برداشتن ارتودنسی دندان
مشکلات لثه ای
یکی از شرایط انجام ارتودنسی، سالم بودن لثه ها است. این مشکل در کودکان وجود ندارد، اما بسیاری از بزرگسالان را درگیر خود کرده است. در این صورت بزرگسال باید پیش از انجام ارتودنسی تمام مشکلات لثه ای خود را برطرف کند، تا درمان ارتودنسی نتیجه بخش باشد. این مشکلات شامل تحلیل لثه و عفونت لثه و … میشود.
زیبایی شناسی
یکی از دلایل اصلی که بسیاری از بزرگسالان، از گرفتن بریس خودداری می کنند این است، که از ظاهر آن می ترسند. زیرا هنگامی که وارد دنیای بیزینس و تجارت می شوند، اگر بخواهند از بریس استفاده کنند، اعتماد به نفس آن ها کاسته می شود و احساس شرمندگی می کنند. ولی این موضوع در کودکان کمتر می باشد. زیرا ارتودنسی در کودکان رایج تر است و بنابراین بهتر پذیرای بریس هستند.
ملاحظات مرتبط با سن
مشکلاتی که در افراد بزرگسال در هنگام ارتودنسی دندان بروز میدهد، اصولا در کودکان بخاطر سن پایین تر دیده نمیشود. ضعف استخوان فک در ترمیم مجدد، عفونت جزئی لثه و تحلیل استخوان به دلیل سخت تر شدن استخوان و به پایان رسیدن رشد آن ها از شایعترین عوارض ارتودنسی بزرگسال به نسبت کودکان است.
مقاله مرتبط: اینویزیلاین برای نوجوانان
*** نمونه درمانهای ارتودنسی ***
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم تا تفاوت ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان را برای شما عزیزان بیان کنیم. در سال های گذشته شاهد پیشرفت روز افزون دانش و تکنولوژی در حوزه خدمات دندانپزشکی بوده ایم. این پیشرفت ها سبب انجام ارتودنسی توسط افراد مختلف در سنین بالا بدون هیچگونه دغدغه ای گردید. به گونه ای که افراد متقاضی در کوتاه ترین زمان ممکن به نتایج دلخواه خود دست یافتند.
قبل از اینکه در سن بالا ارتودنسی انجام دهید، بایستی دندانپزشک، دندان های شما را معاینه کند، تا تشخیص دهد که آیا کاندید مناسبی جهت انجام این کار هستید یا خیر. لازم به ذکر است که امکان تغییر حالت دندان های سالم در هر سنینی وجود دارد. ولی در صورت تشخیص پزشک به وجود بیماری های دهان و دندان در فرد در همان معاینه اول، نخست باید مشکل وی برطرف شود. بهترین متخصص ارتودنسی شهرک غرب انواع درمانهای ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی نامرئی را در مطب خود با بهترین ابزارها و تکنیک های روز دنیا انجام می دهد.