روش های درمان تحلیل لثه

روش های درمان تحلیل لثه

آیا با روش ها درمان تحلیل لثه آشنایی دارید؟ تحلیل لثه به موقعیتی گفته می شود که در آن بافت روکش دندان از بین رفته و یا عقب رفته و مقدار زیادی از دندان و یا ریشه ی دندان را به نمایش می گذارد. زمانی که لثه تحلیل می رود، بین دندان و خط لثه فضایی خالی ایجاد می شود و اینگونه امکان رشد باکتری دهانی بیشتر می شود. اگر مشکل تحلیل رفتن لثه برطرف نشود، بافت لثه و استخوان های دهانی دچار مشکل شده و ممکن است پیامدی همچون افتادن دندان ها را در پی داشته باشد.

تحلیل لثه یک بیماری دهان و دندان رایج است. از آنجا که این بیماری به تدریج پیش آمده و پیشرفت می کند، اغلب مردم از ابتلای خود به این بیماری بی خبر هستند. اولین نشانه تحلیل رفتن لثه حساسیت دندان و یا افزایش طول دندان است. می توان گفت که شکافی در خط لثه ایجاد میشود. تحلیل لثه مشکلی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. اگر حس می کنید به این بیماری مبتلا شده اید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. درمان های زیادی برای بهبود تحلیل لثه و جلوگیری از پیشرفت بیماری وجود دارند. با ما همراه باشید، تا در این مقاله از دکتر مهریزی، متخصص ارتودنسی سعادت آباد به طور کامل با مشکل بالا رفتن یا عقب نشینی لثه، علائم و نحوه درمان آن بیشتر آشنا شوید.

علائم تحلیل لثه

با توجه به پیش‌رونده بودن ماهیت این شرایط، تشخیص تحلیل لثه‌ها برای بیمار سخت است. در حقیقت، این مشکل با گذشت چند سال و به تدریج برای بیمار ایجاد می‌شود. تغییرات ایجاد شده به خاطر بیماری لثه بسیار آهسته هستند و به همین دلیل در بسیاری از مواقع بیمار متوجه عقب‌رفتگی و تحلیل لثه‌های خود نمی‌شود. به هر حال علیرغم مشکل بودن تشخیص این شرایط، تحلیل لثه‌ها دارای علائم و نشانه‌های مختلف به شرح زیر است:

  • بلندتر به نظر رسیدن دندان‌ها نسبت به حالت عادی
  • شل شدن دندان‌ها
  • حساسیت دندان‌ها
  • ظاهر شدن ریشه‌های دندان
  • تغییر رنگ دندان‌ها
  • افزایش فاصله و شکاف بین دندان‌ها
  • احساس زبری دندان در خط لثه
  • پوسیدگی دندان زیر خط لثه
  • قرمز، متورم یا ملتهب شدن بافت لثه
  • خونریزی لثه
  • بوی بد دهان

اطلاعات بیشتر: قیمت ارتودنسی دندان

درمان تحلیل لثه

برای درمان تحلیل لثه، روش های مختلفی وجود دارند، که تعدادی از مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می باشند:

جرمگیری

چنانچه تحلیل ملایم باشد، دندانپزشک می تواند به بیمار در درمان کمک کند. در این مرحله، دندانپزشک با کمک پروسه جرمگیری دندان و حذف جرم های فوق و زیر لثه ای اقدام به درمان می کند. در این روش، تمام پلاک و جرم زیر خط لثه به همراه عفونت و باکتری های ایجاد شده خارج می شود. پس از اتمام پروسه، ممکن است جهت حذف کامل باکتری ها نیاز به تجویز آنتی بیوتیک باشد.

جراحی فلپ 

جراحی فلپ لثه و اسکیلینگ یکی از شایع‌ترین روش‌های جراحی برای درمان تحلیل لثه است. در این روش جراحی، بافت لثه برش می خورد و بالا زده می‌شود. سپس تمامی باکتری‌ها و بافت‌های آلوده موجود در زیر لثه پاکسازی شده و در نهایت لثه بخیه زده می‌شود.

پیوند بافت نرم لثه

امروزه انواع مختلفی از پیوند بافت نرم لثه برای درمان بیماری و چالش‌های مرتبط مورد استفاده قرار می‌گیرد، که پیوند بافت همبند را می‌توان رایج‌ترین روش در این بین در نظر گرفت. در این روش، دندان‌پزشک یک قسمت از پوست سقف دهان را بریده و یک قسمت از بافت زیر آن را جدا می‌کند.

سپس این بافت جدا شده در قسمتی از لثه که دچار تحلیل شده است، قرار گرفته و ریشه نمایان شده دندان را پوشش می‌دهد. پس از متصل شدن، دندان‌پزشک قسمت بریده شده در سقف دهان را توسط بخیه به حالت اولیه خود باز می‌گرداند. در یک روش دیگر از جراحی پیوند لثه، که پیوند لثه آزاد نام دارد، دندان‌پزشک بدون بریدن پوست سقف دهان، مقداری از بافت این قسمت را جدا کرده و مستقیما به نقطه موردنظر پیوند می‌زند.

اطلاعات بیشتر: دکتر خوب ارتودنسی کودکان

پیوند پدیکل 

گرافت های پدیکل از بافت‌های نرم مجاور ناحیه عقب رفته پیوند زده می‌شوند و بر روی دندان آسیب دیده جابجا می‌شوند. بافت نرم تا حدی برش خورده است، بنابراین در یک لبه متصل می‌شود و به صورت جانبی چرخانده و بر روی ریشه بیرون آمده محکم می‌شود. این روش فقط برای افرادی که ناحیه وسیعی از بافت لثه در نزدیکی دندان دچار عقب رفتگی شده است، امکان پذیر است.

در طی عمل جراحی پیوند لثه، پریودنتیست شما مطمئن می‌شود که مقدار زیادی بی حسی موضعی دریافت کرده اید تا عمل بدون درد انجام شود و به شما اطمینان می‌دهد که احساس راحتی می‌کنید. پس از جراحی پیوند لثه، دردی که بیمار احساس می‌کند تا حد زیادی به نوع عمل جراحی لثه بستگی خواهد داشت. برای چند روز پس از عمل، اکثر بیماران ناراحتی ناشی از سوختن پیتزا را مقایسه می‌کنند.

ونیر لثه (ژینژیوال)

گاهی اوقات، با جرمگیری عمقی یا جراحی نمی‌توان علل تحلیل لثه را اصلاح کرد، که معمولاً در چنین مواردی متخصصان لثه ونیر لثه را توصیه می‌کنند. ونیر لثه که می‌تواند از جنس سیلیکون یا اکریلیک باشد، یک پروتز متحرک بوده و راه حل مناسبی برای موارد غیرقابل ترمیم تحلیل لثه است.

روش‌های پیشگیری از تحلیل لثه

شما می‌توانید اقداماتی را برای جلوگیری از عقب رفتن لثه‌هایتان، انجام دهید:

  1. ابتدا، باید از مسواک زدن بیش از حد و شدید دندان‌های خود، یا استفاده از مسواک با برس سفت خودداری نمائید. در عوض، باید از یک مسواک نرم استفاده کنید و از مسواک زدن بیش از حد اجتناب نمائید و ملایم مسواک بزنید. بیشتر از سه بار در روز مسواک نزنید.
  2. روزی یکبار نخ دندان بکشید و با توجه به دستور دندانپزشک خود، از دهانشویه استفاده کنید.
  3. تجمع پلاک و جرم، می‌تواند منجر به بیماری پریودنتال شود، بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند به جلوگیری از تحلیل لثه، کمک کند.
  4. سیگار را ترک کنید و یک رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  5. در صورت لزوم، باید مصرف دخانیات را متوقف کنید و مصرف الکل را نیز کاهش دهید.
  6. افرادی که در مورد دندان‌ها یا تحلیل رفتن لثه‌های خود نگرانی دارند، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنند تا نگرانی‌های خود را با او، در میان بگذارند.

اطلاعات بیشتر: ارتودنسی متحرک دندان

کلام آخر

ما در این مقاله تلاش کردیم تا شما عزیزان را به طور کامل و مفصل با بیماری تحلیل لثه، علائم و روش های درمانی آن آشنا کنیم. به یاد داشته باشید که هر یک از شما عزیزان به محض این که متوجه علائم تحلیل لثه شدید، باید به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید. زیرا، تشخیص زود هنگام موجب جلوگیری از ایجاد عوارض تحلیل لثه می گردد.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

این مقاله متعلق به دکتر مهریزی دندانپزشک متخصص ارتودنسی تهران می باشد. دکتر مهریزی در درمان انواع ناهنجاری های دهان و دندان، فک و اصلاح طرح لبخند تخصص دارد. دکتر مهریزی به عنوان دکتر متخصص ارتودنسی تمامی خدمات مرتبط با دانش و مراقبت هر چه تمام تر شخص ایشان انجام شده و منطبق با آخرین دستاوردهای علمی این رشته است. برای معاینه توسط دکتر مهریزی، متخصص ارتودنسی از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۵:۳۰ تا ۲۰ و پنجشنبه ها ساعت ۹:۳۰ تا ۱۳ به مطب ایشان واقع در سعادت آباد، تقاطع بلوار دریا مراجعه فرمایید.

تلفن تماس جهت هماهنگی: 02188376343

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرناز
فرناز
6 ماه قبل

ممنون از توضیحات مفید و کاملتون

فهرست مطالب

مقالات مفید
تحلیل لثه چیست؟
تحلیل لثه چیست؟

تحلیل لثه چیست؟ آیا می دانید تحلیل لثه چیست؟ اگر احساس می‌کنید که بعضی دندان‌هایتان

دندان نهفته
دندان نهفته

دندان نهفته به سادگی به این معنی است “دندان در لثه گیر کرده است و

کراس بایت
کراس بایت

کراس بایت چیست؟ نشانه های ناهنجاری کراس بایت معمولا در کودکی ظاهر شده و در

مقالات مفید ارتودنسی

روش های درمان دندان قروچه
روش های درمان دندان قروچه

روش های درمان دندان قروچه می خواهیم با روش های درمان دندان قروچه آشنا شویم. بسیاری از افراد با اصطلاح

روش های درمان تحلیل لثه
روش های درمان تحلیل لثه

روش های درمان تحلیل لثه آیا با روش ها درمان تحلیل لثه آشنایی دارید؟ تحلیل لثه به موقعیتی گفته می