شیشه ارتودنسی

شیشه ارتودنسی و مزایای استفاده از آن

شیشه ارتودنسی و مزایای استفاده از آن

بیایید با شیشه ارتودنسی و مزایای استفاده از آن آشنا شویم. شیشه شیر ارتودنسی از جمله انواع شیشه های شیر استانداردی است، که معمولا از جنس سیلیکون و لاتکس ساخته می شود. این نوع از شیشه های شیر طراحی خاصی دارند که سبب می شود متناسب با ساختار دهان و کام کودک، در دهان او قرار گرفته و با تغذیه کودک، از آسیب رسیدن به دندان ها و فک کودک جلوگیری شود. امروزه دندانپزشکان و متخصصان ارتودنسی  برای جلوگیری از ایجاد مشکلات دهان و دندان هایی که ریشه اصلی آن از دوره کودکی شروع می شود، استفاده از شیشه شیر های ارتودنسی را پیشنهاد می کنند. در این مقاله با ما همراه باشید، تا با شیشه ارتودنسی و مزایای استفاده از آن به صورت کامل آشنا شوید.

شیشه شیر ارتودنسی

شیشه شیر ارتودنسی یا شیشه پستانک ارتودنسی از جمله شیشه های شیری است، که در طراحی آن ها، به شکل کام و لثه های کودک توجه شده است و با توجه به این فرم ها، ساخته می شود. در واقع این فرم باعث می شود تا فضای بیشتری برای حرکت زبان و فک در هنگام تغذیه کودک با شیشه شیر ارتودنسی وجود داشته باشد. استفاده از شیشه شیر ارتودنسی می تواند از ایجاد بیماری های دهان و دندان جلوگیری نماید. ایجاد و شروع بیماری های دندان به خصوص موارد مال اکلوژن ها، از دوران کودکی شروع می شود. همچنین، همه عواملی که در نحوه تغذیه کودک موثر هستند، می توانند علتی برای آن باشند.

سرشیشه ارتودنسی بهتر است یا معمولی؟

برخی از متخصصین معتقدند که تا قبل از ۲ سالگی چندان مهم نیست، که سر شیشه شیر نوزاد چگونه باشد. اما اگر از شیشه شیر معمولی استفاده کنید این احتمال وجود دارد، که کودک به آن عادت کند و پس از ۲ سالگی شیشه شیر ارتودنسی را نپذیرد. استفاده از سرشیشه ارتودنسی به دلیل اینکه مطابق با فرم طبیعی فک، لثه و دندان های کودک ساخته شده است، آسیبی به ساختار فک و دندان ها وارد نمی کند. علاوه براین، از بروز یا افزایش مشکل بهم ریختگی دندان ها جلوگیری می کند.

مزایای استفاده از شیشه ارتودنسی

مهم‌ترین مزیت این شیشه‌ها جلوگیری از بروز مشکلات در دهان و دندان کودک است، که در بالا نیز به آن اشاره شد. علاوه بر آن ویژگی‌ها، مزایای دیگری نیز دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است:

  • شیشه‌ها در جنس‌ها و ساختار‌های متنوعی ساخته می‌شوند.
  • مواد اولیه به کار رفته در آن‌ها باعث تغییر رنگ و مزه شیر نمی‌شود.
  • قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی دارند.
  • به راحتی می‌توانید محتویات آن را در ماکروویو گرم کنید.
  • هیچ گونه مواد شیمیایی در آن‌ها وجود ندارد.
  • کودک تا ۱۸ ماهگی می‌تواند از شیشه ارتودنسی استفاده کند.

نحوه قرار دادن شیشه شیر ارتودنسی در دهان نوزاد چگونه است؟

نوک پستانک، یعنی قسمتی که کودک آن را می مکد به شکل های مختلف است. اشکال استوانه ای، گیلاسی (در انتها گرد)، پروانه ای (مسطح تر و پهن) و ارتودنسی (از یک طرف مورب مانند یک رژ لب) وجود دارند. به شکل نوک پستان به جای عبارت روی بسته نگاه کنید، زیرا برندها از اصطلاحات مختلفی برای توصیف شکل نوک پستان استفاده می کنند. ترجیح کودک شما در نهایت تصمیم می گیرد، که از کدام شکل استفاده کنید. اما برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند و نوزادان دندان‌دار توجه بیشتری می‌شود. شیشه شیرهایی که سرهای پستانک ارتودنسی دارند بهترین نمونه های این دسته بندی هستند، چرا که کمترین تغییرات را در قسمت لثه و محل رویش دندان در دهان کودکان دارند.

جهت استفاده از این شیشه شیرها بهترین راه مطالعه دستورالعمل روی بسته بندی محصول است. جهت تکمیل این توضیحات بهتر است بدانید که نحوه استفاده از این شیشه شیر به این صورت است که سوراخ های پستانک باید رو به سمت بالا و به سمت سقف دهان کودک باشد، تا عمل مکیدن به راحتی صورت گیرد و جریان هوای بهتر باعث می شود مایعات به راحتی وارد دهان کودک شود.

موارد احتیاط شیشه ارتودنسی

  • قبل از هر بار استفاده سر شیشه را بطور کامل چک کرده و در صورت وجود هر گونه پارگی یا شکستگی آن را تعویض نمایید.
  • قبل از استفاده شیشه را با آب جوش استریل نمایید.
  • از استفاده سر شیشه به عنوان پستانک جدا خودداری نمایید.
  • مکیدن مداوم و طولانی مدت مایعات سبب پوسیدگی دندان خواهد شد.
  • سر شیشه و بطری شیر خوری را در مایکروفر قرار ندهید.
  • شیشه را در معرض نور مستقیم خورشید، حرارت و یا مواد ضد عفونی کننده قرار ندهید، زیرا به پوسیدگی آن منجر می‌شود.

نتیجه گیری

باتوجه به توصیه اغلب دندان پزشکان، امروزه استفاده از شیشه های شیر ارتودنسی یا سرشیشه های آن می تواند از آسیب رسیدن به دندان ها و فک ها در هنگام مکیدن جلوگیری کند. این شیشه های شیر ارتودنسی که در سایزهای مختلفی تولید می شود و به طور کلی شیشه های شیر ارتودنسی، متقارن، تاشو می توانند حتی اگر به صورت واژگون در دهان قرار گرفته باشند، متناسب با رشد دندان ها و کام و لثه ها از آسیب به دندان ها جلوگیری کنند. سرشیشه ها از مواد شیمیایی عاری هستند و می توانند برای کودکان تا ۱۸ ماهگی مناسب باشند. همچنین در مورد جنس این نوع پستانک ها باید گفت، پستانک های ارتودنسی در دو مدل سیلیکونی و لاتکس تولید می شوند که جنس مقاوم تر آن ها سیلیکونی است، که استریل بوده و بو و مزه ای ندارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
فهرست مطالب

به مشاوره نیاز دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت حضوری با ما تماس بگیرید.

سایر مقالات ارتودنسی

ناهنجاری اپن بایت

اپن بایت

اپن بایت چیست؟ نحوه ای که دندان ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند، occlusion نامیده می شود. در دنیایی

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان اگر دندان های کجی دارید و یا دچار بایت نامرتب هستید، صرف نظر از اینکه چندسال دارید، بریس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *