راهکارهای کاهش درد ارتودنسی

عوامل تاثیرگذار در درد ارتودنسی

کاهش درد ارتودنسی

آیا مایلید با راهکارهای کاهش درد ارتودنسی آشنا شوید؟ ارتودنسی دندان برای مرتب کردن دندان‌ها و درمان مال اکلوژن بسیار مفید و موثر می باشد. امروزه این بریس‌ها به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند و به بسیاری از افراد در سراسر جهان کمک کرده‌اند، تا به لبخند زیبا و مرتب شده‌ای که همیشه خواهان دستیابی به آن بوده اند، برسند. هرچند بریس‌ها به دلیل اثر گذاری بالا بسیار محبوب هستند، اما به همان اندازه نیز به دلیل درد ناشی از درمان ارتودنسی که همراه خود دارند، باعث ترس و وحشت بسیاری از افراد می شوند. اما آیا ارتودنسی درد دارد؟ برای این سوال به مقاله مربوط مراجعه کنید و بیشتر بخوانید.

برای اطلاع از هزینه ارتودنسی ۱۴۰۳ با شماره های مطب دکتر مهریزی، بهترین متخصص ارتودنسی در تهران تماس بگیرید.

پس از این که شخصی استفاده از بریس‌ها را آغاز می‌کند، در ابتدا مقداری درد و ناراحتی را تجربه خواهد کرد، اما این اتفاق کاملاً طبیعی و قابل درک است. بریس‌های دندانی فشار زیادی را بر روی دندان‌ها وارد می‌کنند و از این رو احساس درد به خصوص در روزهای اول، ناگزیر و اجتناب ناپذیر است. اما نکته مثبت آن است که درد ناشی از بریس، موقتی است و می‌تواند کاهش پیدا کند. روش های بسیار زیادی وجود دارد، که با بکارگیری آن‌ها می‌توانید به راحتی درد ارتودنسی دندان های خود را کاهش دهید که در ادامه به آن‌ها می پردازیم.

ثبت درخواست مشاوره

برای دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت با دکتر احسان مهریزی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت، فرم زیر را پر کنید. 

عوامل تاثیرگذار در درد ارتودنسی

از علت های احساس درد ارتودنسی می توان به فشار بالا بر روی دندان ها به جهت قرار گیری در جای مناسب و هم چنین تغییر در جریان خون در ناحیه فک و دندانی اشاره کرد. ارتودنسی در سنین پایین تر به دلیل اینکه کودکان در سن رشد هستند و رشد دندان ها هنوز کامل نشده است، راحت تر می باشد. در نتیجه درد ارتودنسی در کودکان نسبت به ارتودنسی بزرگسالان ممکن است بیشتر باشد.

جدا از سن می توان بیان کرد، که شرایط روحی و استرس نیز تاثیرگذار است. به همین دلیل به هر میزانی که فرد دچار استرس باشد باعث آزار و کلافگی آن فرد نیز خواهد شد. بنابراین عوامل تاثیرگذار در درد ارتودنسی عبارتند از:

  • فشار بر روی دندان ها
  • سن بیمار
  • شرایط روحی
  • میزان استرس

آیا برداشتن ارتودنسی دندان درد دارد؟

آیا جایگزینی برای ارتودنسی و کاهش درد آن وجود دارد؟

مینی براکت می تواند جایگزین خوبی برای ارتودنسی باشد. این ها شبیه به ریتینر عمل می کنند، که معمولا افراد بعد از در آوردن براکت ها از آن استفاده می کنند. مینی براکت ها معمولا بسیار کوچکتر از براکت های قدیمی هستند و از جنس فولاد ضد زنگی با درجه استحکام بسیار بیشتر ساخته می شوند. مینی براکت ها معمولا به دلیل اندازه کوچکشان درد کمتری دارند.

جایگزین دیگر براکت های ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک است. درد ارتودنسی متحرک معمولا بسیار کمتر از الاینر های قدیمی و حتی مینی براکت ها می باشد. ارتودنسی متحرک معمولاً لبه‌های نرمی دارد تا باعث تحریک لثه‌ها یا لپ‌ های بیمار نشود.

یکی دیگر از گزینه‌های موجود بریس‌های پروسلین می‌باشد. این بریس‌ها بیشتر به دلیل زیبایی آن ها انتخاب می‌شوند. یکی از نقاط منفی آن ها این است، که با این که کمتر در دید هستند، بزرگتر از همنوعان فلزی خود می باشند و همچنین باید برای مدت طولانی‌تری از آن ها استفاده کرد. مزیت عمده بریس‌های پروسلین این است، که درد کمتری نسبت به ارتودنسی‌ های فلزی ایجاد می‌کنند.

مقالات مرتبط: الاینر ارتودنسی چیست؟

آشنایی با راهکارهای کاهش درد ارتودنسی

اگر به تازگی درمان ارتودنسی خود را شروع کرده‌اید، احتمالا به دنبال راه حلی برای احساس ناخوشایند ناشی از حضور براکت‌های ارتودنسی خود هستید. در ادامه به بیان راهکارهایی برای کاهش درد ارتودنسی می‌پردازیم:

مصرف مسکن

یکی از گزینه ها برای کاهش درد ارتودنسی دندان مصرف داروهای مسکن بدون نسخه است. شما می توانید برای کمک به رفع هرگونه ناراحتی احتمالی در طی قرار ملاقات با متخصص، حداقل یک ساعت قبل از ویزیت، داروهای تسکین دهنده درد مانند ایبوپروفن مصرف کنید. به این ترتیب در حین و بعد از قرار ملاقات ناراحتی کمتری خواهید داشت. اگر تصمیم دارید که داروی مسکن و ضد درد را بدون نسخه مصرف کنید، حتماً مشخصات دارو را پیش از مصرف بخوانید و بعد آن را بخورید.

استفاده از کمپرس یخ

برای کم شدن درد ارتودنسی دندان استفاده از کمپرس یخ می‌تواند کمک بسزایی به شما بکند، زیرا به دلیل دمای بسیار پایین کمپرس ورم های دندان شما بی حس شده و سپس بهبود می‌یابند. خوردن بستنی و یا مکیدن تکه‌های یخ نیز می‌تواند باعث تسکین درد دندان شما شود و نتایج خوبی را از خود بجای بگذارد. توجه داشته باشید جویدن تکه‌های یخ می‌تواند به براکت‌های نصب شده بر روی دندان شما فشار بیاورد و درد دندان‌ها را چندین برابر نماید.

قرقره کردن آب‌ نمک

همان اندازه که خوردن و آشامیدن خوراکی‌هایی با دمای پایین و سرد می‌توانند در کاهش التهابات دهانی موثر باشند، قرقره آب و نمک گرم هم به همان اندازه مفید خواهد بود. آب نمک گرم به عنوان یک ضد عفونی کننده، کلیه فضاهای دهانی را شستشو می‌دهد و از تجمع باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. قرقره آب نمک در مرحله استفاده از پاورچین ها و کش‌های ارتودنسی پیشنهاد می‌شود.

مصرف غذاهای نرم

در طول روزهای اولیه استفاده از بریس، مصرف غذاهای نرم و سالم را به مدت یک ماه در دستور کار خود قرار دهید. هنگامی که بریس‌ها جدید هستند و پس از اینکه تنظیم و محکم شده‌اند، آن ها به قدری سفت هستند که باعث حساس شدن دندان‌ها می‌شوند. در این صورت هر غذای سفت و سختی می‌تواند شرایط را بدتر کند. به جای استفاده از غذاهای سفت، به غذاهای نرمی مانند برنج، سوپ و سیب زمینی نرم روی بیاورید.

استفاده از موم ارتودنسی

بعد از هر جلسه تنظیم بریس ها از ارتودنتیست خود بخواهید، که به براکت ها موم ارتودنسی بزند. این کار برای محافظت از لثه ها، زبان و گونه ها بسیار مفید است و میزان درد ناشی از تحریک را کاهش می دهد. به طور کلی، این موم هنگام تحریک گونه ها، لثه ها یا لب ها توسط دستگاه های ثابت ارتودنسی مفید است. علاوه بر این، این موم مخصوص، از دهان شما در مقابل براکت ها محافظت می کند. موم را در مناطقی استفاده کنید، که به صورت مکرر دچار تحریک یا زخم می شوند.

ماساژ لثه ها

ممکن است بر اثر فشار ناشی از سیم ارتودنسی لثه های شما کمی دردناک شوند. در چنین شرایطی حتی ممکن است لثه ها کمی متورم شوند. برای کاهش درد و ورم لثه حین ارتودنسی تنها کافیست، که لثه ها را با سر انگشتان خود به آرامی ماساژ دهید. اگر پیش از ماساژ لثه آب یخ بنوشید یا با کمپرس یخ لثه ها را سرد کنید تاثیر ماساژ لثه در کاهش درد ارتودنسی به مراتب قابل توجه تر خواهد بود. درباره ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی لینگوال چیزی می دانید؟ برای اطلاعات بیشتر مقاله های لینک شده را مطالعه کنید.

تصویر دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان ابوئی مهریزی متولد تیرماه سال ۱۳۶۰ درشهر تهران می باشد. در مدرسه همیشه تلاشگر و رتبه اول بوده و در سال ۱۳۷۴ وارد تنها دبیرستان تیزهوشان تهران بنام علامه حلی شد ( استعدادهای درخشان ) و در سال ۱۳۷۸ در رشته علوم تجربی از دبیرستان و پیش دانشگاهی فارغ التحصیل شد. پدر وی دکتر محمدعلی ابوئی مهریزی دندانپزشک و متخصص ترمیمی و زیبایی اصالتاً از استان یزد و مادر وی دکتر فرزانه تدین دنداپزشک از شهر زنجان هستند و ایشان او را برای تحصیل در رشته دندانپزشکی تشویق کردند که با رتبه برتر در کنکور سراسری سال ۱۳۷۸ در رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شد که بهترین دانشکده دندانپزشکی در سطح کشور بود.
فهرست مطالب

به مشاوره نیاز دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت حضوری با ما تماس بگیرید.

سایر مقالات ارتودنسی

ارتودنسی

تصورات نادرست درباره ارتودنسی

همه تصورات نادرست درباره ارتودنسی در این مقاله به تصورات نادرستی پرداخته می شود که عامه مردم در مورد ارتودنسی

ارتودنسی فک پایین

ارتودنسی فک پایین

در بین افراد نیازمند به درمان ارتودنسی‌، برخی افراد تنها در فک پایین دچار ناهنجاری هستند و فک و دندان‌های

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *