چه دندان هایی نیاز به درمان ارتودنسی دارند؟

چه دندان هایی نیاز به درمان ارتودنسی دارند؟

 دندان هایی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند

آیا می دانید که چه دندان هایی نیاز به درمان ارتودنسی دارند؟ ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است، که در آن دندان ها و فک هایی که به صورت نامرتب رشد کرده اند و یا در جای نامناسبی قرار گرفته اند را اصلاح می کند. دندان هایی که به صورت نا مرتب درآمده و در جایگاه نامناسبی قرار می گیرند، هم باعث نا آراستگی دهان و چهره و هم باعث زودتر از بین رفتن دندان ها می شود. همچنین، تمیز نگه داشتن دندان ها در این موارد سخت تر می شود.

اگر این مطلب را مطالعه می کنید، باید بگوییم که شما شخصی هستید که به تاثیر یک لبخند زیبا در چهره آگاه می باشید. بهترین روش برای اینکه متوجه شوید که آیا دندان هایتان نیاز به ارتودنسی دارند یا خیر، مراجعه به بهترین متخصص ارتودنسی است. اما راه های دیگری نیز وجود دارند که بتوانید این مورد را تشخیص دهید. ما در این مقاله به شما کمک می کنیم تا درباره سن ارتودنسی و اینکه چه دندان هایی نیاز به ارتودنسی دارند، کمی بیشتر بدانید.

برای اطلاع از هزینه ارتودنسی با شماره های مطب تماس بگیرید.

ثبت درخواست مشاوره

برای دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت با دکتر احسان مهریزی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت، فرم زیر را پر کنید. 

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی یکی از روش‌های درمانی مهم در دندانپزشکی است که به اصلاح ناهنجاری‌های مربوط به چینش دندان‌ها و فک‌ها کمک می‌کند. این روش باعث می‌شود تا دندان‌ها به قوس طبیعی خود بازگردند و لبخندی زیبا و متقارن به دست آورید. به عبارتی، ارتودنسی نه‌تنها جنبه درمانی دارد؛ بلکه به بهبود ظاهر دندان‌ها و ایجاد لبخندی جذاب نیز کمک می‌کند.

آیا ارتودنسی سن خاصی دارد؟

درمان ارتودنسی معمولا از سن ۱۲ یا ۱۳ سالگی، زمانی که دندان های دائمی بطور کامل درآمده و رشد کرده اند آغاز می گردد. اگر اختلالات دندانی خیلی شدید نباشد، بطوری که در تکلم و یا جویدن اختلال ایجاد نکند، درمان می تواند در سن های بالاتر نیز انجام شود. کودکانی که کام شکاف دار دارند، ممکن است نیاز داشته باشند که قبل از ظهور دندان های دائمی ارتودنسی انجام دهند.

رعایت بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از انجام ارتودنسی بسیار اهمیت دارد، چراکه در طی درمان ارتودنسی مواد غذایی به راحتی به دندان ها می چسبند و می توانند سببب بروز پوسیدگی شوند. بنابراین، افرادی که ارتودنسی انجام داده اند، برای جلوگیری از پوسیدگی دندان باید دفعات بیشتری مسواک بزنند.

چه کسانی به ارتودنسی نیاز دارند؟

در این بخش چند اصطلاح پزشکی را در مورد ارتودنسی دندان برسی می کنیم. اگر شما یک یا دو مشکل از موارد زیر را دارا هستید، به شما توصیه می کنیم، که حتما یه وقت ارتودنسی بگیرید و به پزشک مربوطه مراجعه کنید. در غیر این صورت می توانیم بگوییم که شما در دهان و دندان مشکلی ندارید.

وضعیت ظاهری دندان‌ها و عارضه مال اکلوژن

بیشترین تشخیص اینکه کدام دندان ها باید ارتودنسی شوند باید به ظاهر دندان ها نسبت داده شود. در واقع افرادی که دندان های نامنظم، نامتعادل، کج و بهم ریخته دارند باید برای درست کردن وضعیت دندان های خود به ارتودنسی دندان و سایر روش های درمانی مراجعه کنند. نامرتب بودن دندان ها و انحنای آشکار در آن ها در اصطلاح دندانی انسداد نامیده می شود. علائم قابل توجهی شامل شلوغی، هم پوشانی و فشرده سازی دندان ها باعث می شود، که دندان ها به ارتودنسی و سایر روش های درمانی نیاز داشته باشند.

فاصله زیاد بین دندان ها

یکی دیگر از عواملی که نشان می دهد دندان به انجام ارتودنسی نیازمند است، فاصله دار بودن دندان ها است. دندان های کوچک که فاصله زیادی بین آن ها وجود دارد، عملکرد بایت و فک را مختل می کند. بنابراین، برای درمان این وضعیت لازم است از ارتودنسی استفاده کنید. گیر کردن غذا بین دندان‌ها محیط مساعدی را برای رشد باکتری‌هایی ایجاد می‌کند، که عامل بیماری لثه و پوسیدگی دندان هستند. ارتودنسی مشکل فاصله بین دندانی یا پاکت‌ها را حل می‌کند تا دیگر محلی برای گیر کردن ذرات غذا و جمع شدن باکتری‌ها وجود نداشته باشد.

وضعیت بایت و نحوه قرار گرفتن دندان‌ها روی هم

یکی از نکات پراهمیت در رابطه با اینکه چه دندان‌هایی باید ارتودنسی شوند، بررسی وضعیت نسبت ارتفاع صورت (بایت) به عمق صورت است که در شیوه‌ی درمانی ارتودنسی نقش مهمی دارد. در واقع، انواع صورت بر روی رویش دندان‌های دائمی تاثیر مستقیم دارد. تست این روش تشخیص به این صورت است، که در زمان بستن دهان، دندان‌ها باید روی هم قرار بگیرد. اگر بین دندان‌های بالا و پایین فاصله وجود داشته باشد، یا دندان‌های بالا یا پایین بسیار جلوتر از دندان‌های فک مقابل قرار بگیرد، نشانگر اختلال بایت است و برای اصلاح آن باید به متخصص ارتودنسی مراجعه شود.

شیوه گفتار و ارتباط آن با نیاز به ارتودنسی دندان

یکی از نشانه های بارز مال اکلوژن، نوک زبان است. این اتفاق معمولاً به دلیل نامرتب بودن دندان ها اتفاق می افتد و پس از درمان ارتودنسی، این مشکل گفتاری تا حد زیادی برطرف می شود. بنابراین ، این علامت همچنین می تواند به عنوان یک نکته مهم در تعیین اینکه کدام دندان ها باید ارتودنسی شوند، در نظر گرفته شود.

جابجا شدن فک و انحراف آن

موقعیت نامناسب فک باعث حرکت فک و ایجاد صدا می شود. این نتیجه مشکلات رشد در خط فک است. اگر بطور مداوم در فک خود درد دارید و یا هنگام میل کردن غذا فک شما صدا می دهد، حتما برای نصب بریس و شروع درمان ارتودنسی به دندانپزشک مراجعه کنید. انحراف موجود در فک باعث ایجاد فشار بالا بر مفاصل فک و گیجگاه می‌شود. به دلیل اتصال این مفاصل به سر این عارضه همواره با سر درد‌های مداوم همراه است. گاها این عارضه در صورت انحراف فک و ناهنجاری بایت با انجام عمل ارتودنسی برطرف می‌شود.

شرایط دندان‌هایی که نیاز به ارتودنسی دارند

بهترین راه برای تشخیص اینکه کدام دندان‌ها نیاز به ارتودنسی دارند، مراجعه به یک متخصص ارتودنسی و ارزیابی دقیق وضعیت دندان‌ها است. بااین‌حال، برخی نکات و روش‌های تجربی نیز می‌توانند به شناسایی اولیه دندان‌هایی که نیاز به درمان دارند کمک کنند. به‌ عنوان‌ مثال، مشکلاتی مانند ناهماهنگی در ردیف دندان‌ها، تراز نامناسب فک‌ها، و دشواری در جویدن غذا، از نشانه‌هایی هستند که ممکن است نیاز به ارتودنسی را نشان دهند. علاوه بر زمان مناسب برای شروع ارتودنسی، انتخاب روش مناسب نیز بسیار اهمیت دارد. این موضوع به شرایط خاص هر بیمار بستگی دارد و در مشاوره با متخصص ارتودنسی می‌توان دقیقاً تعیین کرد که کدام دندان‌ها نیاز به درمان دارند و چه روشی باید اجرا شود.

نتیجه گیری

تشخیص الزام ارتودنسی تنها توسط ارتودنتیست یا همان متخصص ارتودنسی صورت می گیرد. او از طریق آموزش هایی که دیده است و تجربه ای که دارد از روی معاینه ی بالینی و تصویربرداری تخصصی بر لزوم و عدم لزوم ارتودنسی تصمیم می گیرد. نکات بالا تقریباً به شما می گوید که چه دندان هایی نیاز به درمان ارتودنسی دارند؟ با این حال، باید با دندانپزشک خود مشورت کنید. مدت زمان استفاده از بریس های دندانی به سرعت درست شدن دندان های هر فرد بستگی دارد. دکتر مهریزی بهترین متخصص ارتودنسی در شهرک غرب است که تمام خدمات ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی کودکان و ارتودنسی بزرگسالان را با بهترین دستگاههای روز دنیا برای مشتریان خود انجام می دهد.

۴.۵/۵ - (۱۲ امتیاز)
تصویر دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان ابوئی مهریزی متولد تیرماه سال ۱۳۶۰ درشهر تهران می باشد. در مدرسه همیشه تلاشگر و رتبه اول بوده و در سال ۱۳۷۴ وارد تنها دبیرستان تیزهوشان تهران بنام علامه حلی شد ( استعدادهای درخشان ) و در سال ۱۳۷۸ در رشته علوم تجربی از دبیرستان و پیش دانشگاهی فارغ التحصیل شد. پدر وی دکتر محمدعلی ابوئی مهریزی دندانپزشک و متخصص ترمیمی و زیبایی اصالتاً از استان یزد و مادر وی دکتر فرزانه تدین دنداپزشک از شهر زنجان هستند و ایشان او را برای تحصیل در رشته دندانپزشکی تشویق کردند که با رتبه برتر در کنکور سراسری سال ۱۳۷۸ در رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شد که بهترین دانشکده دندانپزشکی در سطح کشور بود.
فهرست مطالب

به مشاوره نیاز دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت حضوری با ما تماس بگیرید.

سایر مقالات ارتودنسی

جویدن آدامس در حین ارتودنسی

جویدن آدامس در حین ارتودنسی

مراجعان و بیماران معمولاً سؤالات زیادی در خصوص روش‌های اصولی رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت از وسایل ارتودنسی

مشکلات رایج ارتودنسی

مشکلات رایج ارتودنسی

آیا با عوارضی که ممکن است پس از درمان ارتودنسی تجربه کنید و علت بروز آنها آشنا هستید؟ چه روش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *