التهاب لثه در ارتودنسی

التهاب لثه در ارتودنسی

التهاب لثه در زمان ارتودنسی

یکی از مشکلات رایج  ارتودنسی التهاب لثه است. التهاب لثه در ارتودنسی می‌تواند ناشی از تجمع پلاک به دلیل رعایت نامناسب بهداشت دهان، بخصوص در اطراف بریس باشد. طبق آمار اعلام شده ۵۰ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده از التهاب لثه رنج می‌برند. این بیماری لثه در افرادی که تحت درمان بریس هستند نیز بسیار شایع است. بریس‌ها فشار تدریجی اما ثابتی را روی لثه‌های شما وارد می‌کنند که منجر به التهاب می‌شود. علاوه بر این، دندان‌های شما به طور کامل با بریس تمیز نمی‌شوند. این عوامل منجر به بیماری‌های پریودنتال مانند التهاب لثه می‌شود.

لینک مفید: هزینه ارتودنسی

تحت درمان ارتودنسی و مشکوک به التهاب لثه هستید؟ اگر بله پس خواندن این مقاله از متخصص ارتودنسی بسیاری از شک‌های شما را برطرف می‌کند. علائم و علل ابتلا به ژنژیویت را با بریس توضیح خواهیم داد. همچنین به پیشگیری و درمان التهاب لثه خواهیم پرداخت.

خدمات: ارتودنسی ثابت

 

ثبت درخواست مشاوره

برای دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت با دکتر احسان مهریزی، متخصص ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت، فرم زیر را پر کنید. 

 

ژنژویت چیست؟ علائم آن چیست و چه چیزی باعث آن می‌شود؟

ژنژیویت شکل اولیه بیماری لثه است. زمانی اتفاق می‌افتد که پلاک روی دندان‌های شما در امتداد خط لثه ایجاد می‌شود. هنگامی که پلاک ایجاد می‌شود می‌تواند لثه‌های شما را تحریک کند و ممکن است باعث خونریزی و تورم آنها شود. ورم لثه شایع است – از به طور میانگی از هر ۵ نفر ۱ نفر به ژنژیویت مبتلا است. خونریزی لثه یکی از علائم شایع التهاب لثه است و معمولاً همراه با این موارد است: حساسیت لثه، سرخی و تورم یا پف‌کردگی. التهاب لثه معمولاً دردناک نیست.

لینک مرتبط: بیماری پریودنتال لثه چیست؟

ژنژیویت در اثر باکتری‌های موجود در پلاک روی دندان ایجاد می‌شود که باعث تحریک لثه‌ها می‌شود. اگر دندان‌های خود را به‌درستی مسواک نزنید یا مراقب سلامت دهان و دندان خود نباشید، پلاک ایجاد می‌شود. گاهی اوقات پلاک سفت می‌شود و به آن جرم یا تارتار می‌گویند. اگر این اتفاق بیفتد، برای برداشتن آن باید به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر شما یک بیماری سلامتی مانند دیابت دارید، احتمال ابتلا به ژنژیویت بیشتر است.

خدمات: ارتودنسی کودکان

علل التهاب لثه در ارتودنسی

  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: شما اغلب نمی‌توانید به‌درستی با بریس مسواک بزنید؛ زیرا غذا در براکت‌ها و زیر سیم‌ها گیر می‌کند. این غذای انباشته شده پلاک باکتریایی تولید می‌کند که دلیلی برای تخریب دندان‌ها و لثه‌ها می‌شود.
  • بیماری‌های زمینه‌ای: اگر بیماری‌های زمینه‌ای مانند چاقی و دیابت دارید، احتمال ابتلا به ژنژیویت در طول درمان بریس افزایش می‌یابد. علاوه بر این، لثه‌های متورم با بریس در افرادی که از بیماری‌هایی مانند سرطان و عفونت HIV رنج می‌برند، معمول است.
  • عادات بد: در اینجا یک دلیل دیگر برای دوری از عادات بد وجود دارد. احتمال تورم و خونریزی لثه‌ها با سیگارکشیدن و مصرف دارو افزایش می‌یابد. این به این دلیل است که آنها جریان بزاق که پاک‌کننده باکتری‌ها است را در دهان کاهش می‌دهند. برخی از داروهای حاوی دیلانتین و داروهای ضد پیری نیز منجر به رشد غیرطبیعی بافت‌های لثه می‌شوند.
  • تغییرات هورمونی در زنان: یک زن مراحل بسیاری از تغییرات هورمونی را در زندگی خود تجربه می‌کند – بلوغ، چرخه قاعدگی، بارداری و یائسگی. افزایش حساسیت لثه‌ها به دلیل عجله هورمونی در بدن باعث افزایش التهاب و التهاب لثه می‌شود.

خدمات: ارتودنسی متحرک

خدمات: ارتودنسی نامرئی

پیشگیری از التهاب لثه در ارتودنسی

هنگامی که تحت درمان ارتودنسی قرار می‌گیرید، پس از تنظیم بریس‌ها، متورم‌شدن لثه‌ها و گاهی اوقات خونریزی لثه‌ها طبیعی است. دندان‌های شما در حال حرکت هستند، بنابراین فشار و تنش ممکن است باعث درد و تورم شود. بااین‌حال، اگر درد، تورم یا خونریزی ادامه پیدا کند، ممکن است نشانه‌ای از وقوع اتفاق جدی‌تری باشد. با رعایت نکات زیر، احتمال رخ‌دادن التهاب لثه در ارتودنسی را کاهش دهید:

  • دندان‌های خود را چهار بار در روز مسواک بزنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم تا از یک مسواک برقی استفاده کنید، زیر استفاده از مسواک برقی می‌تواند در نظافت دندان‌هایتان مؤثر باشد و در کاهش پلاکت و التهاب لثه مفید باشد.
  • حداقل دو بار در روز نخ دندان بکشید.
  • از یک برس بین‌دندانی برای تمیزکردن اطراف بریس‌های خود استفاده کنید.
  • از دهان‌شویه ضدباکتریایی استفاده کنید که برای بریس‌ها طراحی شده است.
  • پیشنهاد می‌شود به طور مرتب به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما را بررسی کند. شما می‌توانید نوبت ویزیت خود را با دکتر مهریزی رزرو کنید و بهترین خدمات دندانپزشکی را دریافت کنید.

خدمات: ارتودنسی لینگوال

درمان التهاب لثه در ارتودنسی

مسواک‌زدن و نخ دندان کشیدن ممکن است با بریس‌ها سخت‌تر باشد، بنابراین هنگام شروع درمان باید به روتین بهداشت دهان خود توجه زیادی داشته باشید تا از التهاب لثه جلوگیری کنید. اگر بریس دارید، ارتودنتیست شما همیشه بهترین روش‌های مسواک‌زدن را به شما توصیه می‌کند. همچنین برس‌های مختلفی مانند برس‌های بین پروگزیمال وجود دارد که باید از آنها برای به حداکثر رساندن فرایند تمیزکردن استفاده کنید. براکت‌ها گوشه‌ها و شکاف‌های زیادی دارند، بنابراین اگرچه سیستم براکت به اصلاح بایت و هم‌ترازی دندان‌ها کمک می‌کند، اما می‌تواند پوسیدگی را نیز تسریع کند. ذرات غذا و پلاک روی سیم‌های کمانی، براکت‌ها و سایر ویژگی‌ها جمع می‌شوند. برای جلوگیری از بروز اختلالات دندانی، باید از توصیه‌های زیر برای مراقبت از بریس و بهداشت عمومی دهان و دندان آگاه باشید:

خدمات: ارتودنسی سرامیکی

  • صبح و عصر دندان‌های خود را به‌خوبی مسواک بزنید.
  • بعد از هر وعده‌غذایی نخ دندان بکشید و دهان خود را بشوید.
  • فضای بین‌دندانی را با نخ دندان تمیز کنید.
  • به محدودیت‌های غذایی، از جمله خوردن حداقل مقدار شیرینی، پایبند باشید.

همان‌طور که مشاهده کردید، نکات درمانی ژنژویت یا التهاب لثه با نکات درمانی آن تفاوت خاصی ندارد و این بدان علت است که لثه‌های شما می‌توانند خودشان مشکل را حل کنند. اگر هنگام استفاده از بریس احساس ناراحتی کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. حتماً هر سه تا شش ماه یکبار معاینات دندانپزشکی را برای تمیزکردن کامل دندان‌ها ادامه دهید. در کلینیک تخصصی دکتر مهریزی شما بهترین خدمات را دریافت خواهید کرد. هنگام مسواک‌زدن روی ازبین‌بردن پلاک بیشتر تمرکز کنید. پلاک عامل اصلی خونریزی لثه است. استفاده از خمیردندان با محتوای بی‌کربنات سدیم حداقل ۶۷ درصد به‌جای خمیردندان معمولی بدون بی‌کربنات سدیم نیز کمک‌کننده خواهد بود.

لینک مفید: جرمگیری دندان در ارتودنسی

نتیجه‌گیری

اجازه ندهید یک پلاک کوچک شما را از صاف‌کردن دندان‌هایتان بترساند! با پیروی از توصیه‌های ما و زیر نظر گرفتن دقیق بهداشت دهان و دندان، شما آماده خواهید بود تا علائم خطرناک دندانی را قبل از اینکه از کنترل خارج شوند، شناسایی کرده و مطابق با آنها عمل کنید. به یاد داشته باشید که مسواک‌زدن منظم و نخ دندان کشیدن بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد پلاک از باکتری است، فقط زمانی که در بریس هستید کمی تلاش بیشتری می‌طلبد.

لینک مفید: نمونه درمان های ارتودنسی

سؤالات متداول

  • آیا لثه‌های من پس از بریس به حالت عادی بازمی‌گردند؟
    • با داروی مناسب و بهبود بهداشت دهان و دندان، لثه‌های شما در کمتر از چند هفته به حالت عادی بازمی‌گردند. دندان‌پزشکان می‌توانند بیماران مبتلا به التهاب لثه را با بریس درمان کنند. مهم‌ترین بخش درمان التهاب لثه با بریس، رعایت بهداشت دهان و دندان است. دکتر مهریزی چندین سال است که متخصص ارتودنسی هستند و به بیماران زیادی کمک کرده‌اند تا به لبخند رؤیایی خود دست یابند. پس با خیال راحت نوبت خود را دریافت کنید.
  • چه زمانی و هر چند وقت یکبار باید با بریس از نخ دندان استفاده کنم؟
    • بهتر است قبل از خواب از نخ دندان استفاده کنید تا با دندان‌های تمیز به رختخواب بروید. حداقل، فقط یک‌بار در روز از نخ دندان استفاده کنید. نخ دندان صبحگاهی بهتر از عدم استفاده از نخ دندان است.
  • آیا به تمیزکردن توسط متخصص به‌صورت منظم نیاز دارم؟
    • حفظ بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است، اما بسیاری از بیماران برای جلوگیری از التهاب لثه و سایر انواع بیماری‌های لثه به یک “خانه‌تکانی” کامل (تمیزکردن دندان) نیاز دارند. فقط یک متخصص می‌تواند به طور مؤثر پلاک سخت شده (تارتار) را حذف کند. رزرو یک جلسه تمیزکردن با دکتر مهریزی یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از مشکلات جدی لثه است.

لینک مفید: متخصص ارتودنسی بزرگسالان

 

تصویر دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان ابوئی مهریزی متولد تیرماه سال ۱۳۶۰ درشهر تهران می باشد. در مدرسه همیشه تلاشگر و رتبه اول بوده و در سال ۱۳۷۴ وارد تنها دبیرستان تیزهوشان تهران بنام علامه حلی شد ( استعدادهای درخشان ) و در سال ۱۳۷۸ در رشته علوم تجربی از دبیرستان و پیش دانشگاهی فارغ التحصیل شد. پدر وی دکتر محمدعلی ابوئی مهریزی دندانپزشک و متخصص ترمیمی و زیبایی اصالتاً از استان یزد و مادر وی دکتر فرزانه تدین دنداپزشک از شهر زنجان هستند و ایشان او را برای تحصیل در رشته دندانپزشکی تشویق کردند که با رتبه برتر در کنکور سراسری سال ۱۳۷۸ در رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شد که بهترین دانشکده دندانپزشکی در سطح کشور بود.
فهرست مطالب

به مشاوره نیاز دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت حضوری با ما تماس بگیرید.

سایر مقالات ارتودنسی

ارتودنسی متحرک شفاف

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین یک جایگزین تقریبا نامرئی برای بریس های ارتودنسی ثابت است که به بسیاری از

درمان آپنه خواب با ارتودنسی

درمان آپنه خواب با ارتودنسی

آپنه خواب یک اختلال شایع خواب است که با توقف موقت تنفس در طول خواب مشخص می‌شود. این مشکل می‌تواند

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان اگر دندان های کجی دارید و یا دچار بایت نامرتب هستید، صرف نظر از اینکه چندسال دارید، بریس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *