اگر دندان های کجی دارید و یا دچار بایت نامرتب هستید، صرف نظر از اینکه چندسال دارید، بریس ها معمولا بهترین گزینه درمانی موجود هستند. همه ما دندانها و لثههای سالم را برای لبخندی زیبا و همچنین برای افزایش سطح اعتماد به نفسمان میخواهیم. آیا می دانستید که حدود نیمی از بزرگسالان به مشکلات دندانی مبتلا هستند و نیاز به ارتودنسی دارند؟ بریسهای فلزی در طول سالها برای بسیاری از کودکان که نیاز به صاف کردن دندانهایشان داشتند، متعارف بوده است. اما، اگر شما یک بزرگسال هستید، ممکن است بریس های ثابت فلزی را دوست نداشته باشید. بهتر است بدانید امروزه درمان های زیادی برای ارتودنسی بزرگسالان وجود دارد. برای اطلاع از قیمت ارتودنسی دندان روی این لینک کلیک کنید.
ارتودنسی میتواند بر خوردن، صحبت کردن، لبخند زدن و موارد دیگر تأثیر بگذارد. درمان ارتودنسی می تواند دندان های کج، شلوغ، روی هم یا بیرون زده را ترمیم کند. همچنین ارتودنسی در از بین بردن شکاف بین دندان ها اثر زیادی دارد. در صورت عدم درمان، این مشکلات دندانی می تواند منجر به سردرد و درد فک شود. علاوه بر این، دندان هایی که به درستی قرار نگرفته اند ممکن است سخت تر تمیز شوند و به این ترتیب بیشتر مستعد پوسیدگی هستند. درمان ارتودنسی می تواند منجر به دندان های صاف تر، لثه های سالم تر و لبخندی مطمئن تر شود.
در حالی که درمان ارتودنسی در کودکان میتواند شامل شناسایی و درمان یک مشکل قبل از ایجاد یک مشکل بزرگ تر باشد، در بزرگسالانی که دندانهایشان با افزایش سن جابهجا شده است یا در دوران کودکیشان، مراقبتهای ارتودنسی انجام نداده اند نیز بسیار مفید است. در حالی که افراد کمی به اندازه کافی خوش شانس هستند که از دندان های صاف طبیعی و هم تراز لذت ببرند، بسیاری از کودکان و بزرگسالان می توانند با کمک درمان ارتودنسی به لبخندی سالم دست یابند.
درمان ارتودنسی برای بیشتر بزرگسالانی که دندانهای کج یا نامرتب دارند، مناسب است. برخی از رایج ترین دلایلی که ممکن است یک فرد بزرگسال به ارتودنسی نیاز داشته باشد عبارتند از:
۱. تراز کردن دندان ها
اول و مهمتر از همه، بیماران به این امید به متخصصان ارتودنسی مراجعه می کنند که یک لبخند زیبا داشته باشند. بسته به سن شما، پیچیدگی مشکل و تجربه متخصص ارتودنسی، راه حل هایی وجود دارد که می تواند برای مشکل شما مفید باشد. علیرغم آنچه بسیاری از مردم فکر می کنند، هرگز برای مراجعه به متخصص ارتودنسی دیر نیست! راه حل های ارتودنسی برای بیماران در هر سنی مفید است. حتی برای بزرگسالان و نوجوانان پرمشغله.
۲. تراز کردن فک ها
یکی از رایج ترین دلایلی که دندانپزشکان بیماران خود را به متخصصان ارتودنسی ارجاع می دهند، تراز کردن بایت های بد است. بایت بد را می توان به صورت کراس بایت، بایت نامنظم یا اوربایت شناسایی کرد و فک نامرتب می تواند بر سلامت کلی دندان شما تأثیر بگذارد. فرسودگی عضلات فک یا مینای دندان از مشکلات رایج دندانی است که یک نیش بد می تواند باعث شود. گزینه های مطب دکتر مهریزی برای اصلاح بایت متفاوت است، از درمان های ارتودنسی ساده تا مراحل پیچیده تر، مانند جراحی فک. دکتر متخصص نیش شما را ارزیابی می کند، در مورد هر گونه مشکل یا نگرانی که ممکن است داشته باشید با شما صحبت می کند و گزینه های درمانی موجود را برای شما ارائه می دهد.
۳. انبساط کام
به خصوص برای بیماران جوان که برای اولین بار ارتودنسی انجام می دهند، تعمیر کام بخش مهمی از فرآیند است. با گسترش دهنده کام، سقف دهان به آرامی منبسط می شود و به دهان اجازه می دهد تا به سمت بیرون رشد کند. با کمک منبسط کننده، دندان ها می توانند به طور طبیعی بدون ازدحام رشد کنند. در حالی که ممکن است فشاری از این درمان وجود داشته باشد، نتایج طولانی مدت هستند و به دهان و دندان شما فضایی می دهند تا به لبخندی زیبا تبدیل شوند.
۴. کاهش درد و مشکلات دندانی
اغلب، مشکلات ارتودنسی می تواند باعث سردرد، درد یا فشارهای دیگری شود که همین موضوع باعث ناراحتی دهان شما می شود. از طریق درمان کامل دندان و فک، شما فقط لبخندی زیبا ندارید. از آنجایی که دندانهای شلوغ و نیشهای بد میتواند باعث ایجاد سردرد، افزایش تعداد حفرهها و سختتر جویدن شود، یک درمان ارتودنسی خوب میتواند برای شما تفاوت قابل توجهی ایجاد کند.
۵. افزایش اعتماد به نفس
بیش از هر چیز، یک لبخند عالی به کمک ارتودنتیست می تواند اعتماد به نفس، خلق و خوی خوب و غرور شما را افزایش دهد. بدون نگرانی لبخند بزنید، با دوستان بخندید و هنگام ملاقات با افراد جدید اعتماد به نفس خود را نشان دهید. با لبخندی که دوست دارید، به احتمال زیاد بیشترین بهره را از زندگی خود خواهید برد، بدون اینکه نگران تأثیر لبخندتان بر تعاملات روزانه خود باشید. اگر برای مشکلات دندان و فک کودک خود نگران هستید بهتر است به فکر یک متخصص ارتودنسی باتجربه باشید. دکتر مهریزی متخصص ارتودنسی کودکان با بیش از ۱۰ سال سابقه در خدمت شما است.
ارتودنسی فلزی
ارتودنسی ثابت فلزی رایج ترین شکل از وسایل درمان ارتودنسی هستند. آنها بیشتر از فولاد ضد زنگ ساخته می شوند و با استفاده از مواد رزین کامپوزیت روی دندان ها متصل می شوند. با بریس های فلزی باید در خوردن غذاهای سفت احتیاط کرد زیرا به راحتی شکسته می شوند که این موضوع منجر به اختلال در درمان می شود.
ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی شامل بریس های شفاف است که به تدریج به دندان فشار وارد می کند تا درمان مورد نظر حاصل شود. ویژگی اصلی آن این است که هر زمان که نیاز باشد، بریس ها قابل خارج کردن از دهان توسط بیمار هستند. هدف از این نوع ارتودنسی، علاوه بر اصلاح ناهماهنگی دندان ها، دادن آرامش لازم به بیماران از منظر زیبایی شناختی است. از مزایای بریس های نامرئی این است که بر خلاف بریس های فلزی که می توانند در داخل دهان تحریک ایجاد می کنند، این ها هیچ ناراحتی ایجاد نمی کنند.
ارتودنسی سرامیکی
در ارتودنسی سرامیکی به جای استفاده از فولاد ضد زنگ، اتصالات از مواد سرامیکی سخت ساخته می شوند تا با رنگ دندان ترکیب شوند. این وسیله از نظر زیبایی شناختی جذابیت بیشتری برای بزرگسالان دارد. سیم های ارتودنسی نیز می توانند رنگ دندان باشند تا به بهبود بیشتر ظاهر کمک کنند. بریس های ارتودنسی سرامیکی می توانند به اندازه بریس های ثابت فلزی در دستیابی به حرکت دندان موثر باشند.
ارتودنسی لینگوال
برخلاف روش های درمانی دیگر، بریس های ارتودنسی لینگوال به سطح داخلی دندانها متصل میشوند که آنها را برای افراد، نامرئی میکند. بسیاری از متخصصان ارتودنسی از این روش درمانی استفاده می کنند که می توانند نتایج با کیفیت بالایی را ارائه دهند. هزینه ارتودنسی لینگوال به طور قابل توجهی بیشتر از سایر روش های درمانی است که نشان دهنده هزینه های آزمایشگاهی بیشتر در تولید بریس و افزایش زمان نصب توسط متخصص ارتودنسی است.
ارتودنسی دیمون یا خود بستن
بریس های خود بستن نیازی به کش یا باند لاستیکی ندارند، زیرا از براکت های مخصوصی استفاده می کنند که به حرکت سیم قوسی کمک می کند و دندان ها را به محل ایده آل هدایت می کنند. هنگامی که بیمار به متخصص ارتودنسی مراجعه می کند، پزشک به سادگی براکت ها را تنظیم می کند که باعث ناراحتی بسیار کمتر و صرفه جویی در زمان می شود. تمیز نگهداشتن آنها نیز بسیار آسانتر است، زیرا گرههایی ندارند که غذا در آن گیر کند. انتظار می رود که درمان با ارتودنسی دیمون حدود ۶ ماه زودتر از بریس های سنتی به پایان برسد و بیمار کمتر به ارتودنتیست مراجعه کند.
دلایل متعددی وجود دارد که چرا یک بزرگسال ممکن است نیاز به ارتودنسی داشته باشد. دندانهای کج یا بایت بد یکی از دلایل نیاز بزرگسالان به درمان ارتودنسی است. ژنتیک نیز یکی از دلایل اصلی است که می تواند مشکلات رایج ارتودنسی مانند آندربایت و اوربایت ایجاد کند. عادات بد طولانی مدت در دوران کودکی، مانند گاز گرفتن لب ها یا مکیدن انگشت شست نیز می تواند باعث نامرتب شدن دندان های جلویی شود.
همچنین طبیعی است که دندانهای ما با افزایش سن، زمانی که دندانهایمان را از دست میدهیم یا زمانی که مشکلات لثه ایجاد میشود، موقعیت خود را تغییر دهند. گاهی اوقات این بدان معناست که افرادی که در دوران کودکی تحت درمان ارتودنسی قرار نگرفته اند و از نگهدارنده ها طبق دستورالعمل استفاده نکرده اند ممکن است در بزرگسالی به درمان بیشتری نیاز داشته باشند.
اطلاعات بیشتر»»» ارتودنسی متحرک دندان