مکیدن انگشت شست در کودکان و عوارض آن

تاثیر مکیدن انگشت شست در کودکان و عوارض آن

تاثیر مکیدن انگشت شست در کودکان

تاثیر مکیدن انگشت شست در کودکان و عوارض آن می تواند باعث تغییراتی در دندان ها و فک کودکان شود. هرچه کودک در سنین کمتر مکیدن شست یا انگشت را متوقف کند، دندان ها و فک او به طور طبیعی مشکلات رشد مرتبط را اصلاح می کنند. کودکان معمولاً بین دو تا چهار سالگی مکیدن انگشت شست را متوقف می کنند. مکیدن انگشتان یا شست در زمانی که کودکان در سنین پایین هستند، سالم و طبیعی است، اما در صورت ادامه، می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. مکیدن انگشتان در اکثر بچه ها بین دو تا چهار سالگی متوقف می شود.

چرا مکیدن انگشت شست مضر است؟

کودکان از دوران کودکی برای آرام کردن خود از مکیدن انگشت شست استفاده می کنند. در واقع، بسیاری از والدین به پستانک، اسباب‌بازی‌هایی که دندان درآوردن دندان و سایر وسایلی که برای مکیدن کودکان طراحی شده‌اند، تکیه می‌کنند تا تنظیم عاطفی را در فرزندانشان تشویق کنند. با بزرگتر شدن کودکان، ممکن است عادت مکیدن انگشت یا شست در آنها ایجاد شود. متأسفانه، اگر این عادت پس از چهار سالگی ادامه یابد، مکیدن انگشت می‌تواند عوارض جانبی طولانی‌مدتی داشته باشد. عوارض جانبی احتمالی مکیدن طولانی یا شدید انگشت شست شامل پنج مورد زیر است:

۱. Open Bite (اپن بایت)

جدی ترین عوارض جانبی دائمی مکیدن انگشت، انواع مال اکلوژن دندانی است. مال اکلوژن یک اصطلاح طبقه بندی شده است، که ناهماهنگی دندان را توصیف می کند. هنگام بسته شدن دهان قابل مشاهده است. دو مورد از رایج ترین انواع مال اکلوژن ناشی از مکیدن شست، اپن بایت و اوربایت هستند، که در قسمت بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

  • زمانی اتفاق می افتد، که دندان های جلویی بالا و پایین به سمت بیرون هدایت شوند. این ناهماهنگی به این معنی است که دندان های قسمت جلویی حتی با دهان بسته روی هم قرار نمی گیرند.
  • ممکن است در آینده نیاز به اصلاح ارتودنسی داشته باشد، یا ممکن است ناهنجاری های دندانی دیگری را که نیاز به درمان ارتودنسی دارند، پیچیده کند.

۲. overbite (اوربایت)

اوربایت زمانی رخ می دهد، که دندان ها به سمت بیرون هدایت شوند. این ناهماهنگی به دندان‌های جلویی بالایی محدود می‌شود. به این معنی است، که وقتی دهان کودک شما بسته است، دندان‌های بالایی دندان‌های پایینی را می‌پوشانند نه اینکه دندان‌های بالا و پایین به طور معمول با هم تماس داشته باشند.

مال اکلوژن اوربایت می تواند شکل صورت و لبخند را تحت تاثیر قرار دهد. افراد مبتلا به اوربایت شدید ممکن است برای اصلاح این مشکل نیاز به درمان ارتودنسی گسترده داشته باشند. در برخی موارد، بیماران مبتلا به اوربایت ممکن است، نیاز به درمان با هدگیر و سایر وسایل ارتودنسی جایگزین داشته باشند، زیرا همپوشانی دندان ها می تواند از قرار دادن صحیح براکت ها جلوگیری کند.

۳. مشکلات پوستی

کودکانی که شست خود را در طول سال ها می مکند ممکن است مشکلات پوستی ناراحت کننده یا جدی روی انگشت شست آنها بوجود بیاید. هنگامی که در معرض رطوبت دهان قرار می گیرد، پوست می تواند در برابر آسیب های دیگر آسیب پذیر شود. در برخی موارد، پوست ممکن است ترک بخورد یا خونریزی کند و انگشت کودک را در برابر عفونت آسیب پذیر کند. همچنین ممکن است، انگشت شست شروع به پینه بستن کند. اگر کودک شما به دلیل مکیدن شست دچار مشکلات پوستی شد، ممکن است لازم باشد، با بانداژ کردن شست آسیب‌دیده و قرار دادن دستکش پزشکی روی انگشت، یا محافظت از انگشت شست، از این رفتار آنها جلوگیری کنید.

۴. نقص گفتار

از آنجایی که مکیدن انگشت بر رشد دندان‌ها، فک و کام تأثیر می‌گذارد، این عادت می‌تواند نحوه غذا خوردن و صحبت کردن کودک شما را نیز تغییر دهد. مکیدن شست ممکن است، باعث اختلالات گفتاری شود، از جمله ناتوانی در تلفظ صداهای صامت سخت مانند. بدون مراقبت صحیح از دندان، حتی گفتار درمانی با کیفیت بالا ممکن است، این موانع را به طور کامل اصلاح نکند، زیرا صداهای تغییر شکل تا حدی به دلیل شکل دندان های کودک نسبت به زبان او ایجاد می شود. اختلالات گفتاری ممکن است برقراری ارتباط موثر برای فرزندان را دشوارتر کند. بسیاری از کودکان مبتلا به اختلالات گفتاری نیز سطوح بالایی از ناکامی، عصبانیت و احساس انزوا را تجربه می کنند.

۵. مسائل اجتماعی

حتی قبل از اینکه مکیدن انگشت کودک شما به یک تهدید واقعی و فعلی برای رشد دندانی کودک تبدیل شود، این عادت ممکن است باعث ایجاد مشکلات اجتماعی شود. کودکانی که در مکان های عمومی شست خود را می مکند ممکن است هدف تمسخر همسالان خود قرار گیرند. در حالی که مکیدن شست یک عادت عادی دوران کودکی است، اما هر چه کودک شما بزرگتر می شود، دیگران ممکن است او را به خاطر ادامه این عادت بیشتر قضاوت کنند.

اطلاعات بیشتر: هزینه ارتودنسی کودکان

کمک به ترک مکیدن انگشت شست در کودکان

تاثیر مکیدن انگشت شست در کودکان و عوارض آن بسیار جدی است. پس باید بتوانید که به کودک کمک کنید تا این عادت را ترک کند. بیشتر کودکان از دو تا چهار سالگی دیگر به مکیدن انگشت یا شست خود ادامه نمی دهند. به فرزندتان این فرصت را بدهید، که وقتی آماده است عادت خود را ترک کند و او را حمایت و تشویق کنید. بسته به سن فرزندتان، ممکن است بخواهید:

  • او را تشویق زیادی کنید. برای مثال: آنها را در آغوش بگیرید، یا تحسین کنید تا نشان دهید که کار خوبی انجام می دهند.
  • از عوامل حواس پرتی استفاده کنید. آنها را با یک اسباب بازی سرگرم کنید یا آنها را در آغوش بگیرید تا حواس آنها را از مکیدن انگشت منحرف کنید.
  • از یادآورها استفاده کنید. به کودکانی که انگشت خود را می مکند، یک دستکش بدهید تا به عنوان یک یادآوری از مکیدن انگشت دوری کنند. کودک باید مایل باشد، که این کار را متوقف کند.
    کودکان به راحتی می توانند به عادت قبلی خود برگردند و ممکن است مدتی طول بکشد تا عادت به طور کامل از بین برود. به تلاش خود ادامه دهید، آرام و صبور باشید، زیرا روزهای اول معمولاً سخت تر است.

نکته: سعی کنید با بچه ها از روش های عصبانیت و تنبیه استفاده نکنید، که مورد آزار و اذیت قرار گرفته بگیرند. چون ممکن است، عصبانی شوند و به این عادت ادامه دهند.

اگر هیچکدام از این روش ها جواب نداد، می توانید از یک دندانپزشک و یا متخصص ارتودنسی یا متخصص بهداشت دهان و دندان مشاوره بگیرید. در موارد شدید ممکن است، به یک دندانپزشک اطفال ارجاع داده شوید، یا یک متخصص ارتودنسی که آموزش و مطالعه بیشتری در مورد چینش دندان ها و رشد فک کودکان دارد. مکیدن انگشت برای بسیاری از کودکان پاسخی ناخودآگاه به استرس یا اضطراب است.

نتیجه گیری

اگر کودک شما کمی بزرگتر شود (حدود ۷ یا ۸ سال) و هنوز نتوانسته عادت مکیدن انگشت شست را ترک کند، احتمالاً وقت آن رسیده است که به یک متخصص دندانپزشک مراجعه کنید. چون تاثیر مکیدن انگشت شست در کودکان و عوارض آن بسیار جدی است. عادت مداوم مکیدن شست می تواند باعث مشکلات زیادی شود، که حتی حالت طبیعی فک را تحت تاثیر قرار دهد. از دندانپزشک بپرسید که چه کاری را برای مهار این آسیب به شما توصیه می کند.

دندانپزشک ممکن است ابتدا کودک شما را به یک گفتاردرمانگر ارجاع دهد، زیرا آنها در کمک به کودکان در توقف مکیدن انگشت بسیار موفق هستند. یکی دیگر از گزینه‌ها و معمولاً پیش‌روی انجام ارتودنسی، قرار دادن دستگاهی شبیه نگهدارنده در دهان کودک است که از مکیدن راحت انگشت شست او جلوگیری می‌کند. این کار به کودکان کمک می کند، تا عادت مکیدن انگشت را ترک کنند و هرگونه آسیب مداوم به دندان ها یا فک خود را متوقف کند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
فهرست مطالب

به مشاوره نیاز دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت حضوری با ما تماس بگیرید.

سایر مقالات ارتودنسی

آیا ارتودنسی درد دارد؟

آیا ارتودنسی درد دارد؟

آیا ارتودنسی درد دارد؟ برای پاسخ به این سوال که آیا ارتودنسی درد دارد ابتدا باید در مورد فرآیند این

تعداد جلسات ارتودنسی

اقدامات لازم قبل از ارتودنسی

امروزه افراد زیادی به دنبال زیبایی لبخند و چهره خود هستند به همین منظور به بهترین متخصص ارتودنسی در تهران

یک پاسخ

  1. درود تا ۹،۱۰ سالگی این عادت را داشتم.در حالت نرمال فک پایین باید کمی عقب‌تر باشد برای من هم سطح فک بالاست و در تلفظ حرف ش مشکل دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *