کشیدن دندان عقل برای ارتودنسی

کشیدن دندان عقل برای ارتودنسی

اگر درباره ارتودنسی دندان تحقیق کرده باشید، احتمالا در مورد کشیدن دندان عقل برای ارتودنسی نیز چیزهایی شنیده اید. معمولا زمانی که صحبت از کشیدن دندان برای ارتودنسی به میان می‌آید منظور دندان عقل و دندان نیش است. هرچند که باتوجه به نیاز و تشخیص متخصص ارتودنسی، ممکن است هر دندانی کشیده شود. ما در این مقاله به صورت اختصاصی به بررسی چرایی کشیدن دندان عقل برای ارتودنسی می‌پردازیم. اگر مایلید که علت این ‌کار را بدانید یا متخصص ارتودنسی به شما توصیه کرده که این دندان را بکشید، حتما این مقاله را بخوانید.

دندان عقل چیست؟

قبل از اینکه دلیل کشیدن دندان عقل برای ارتودنسی را مورد بررسی قرار دهیم، باید بدانید که در حالت کلی دندان عقل چیست و چه کاربردی دارد؟ دندان های مولر حکم دندان های کارگر را در فک انسان دارند به گونه ای که له کردن خوراکی ها بر عهده این دندان ها است. مولر به ۳ دندان آخر هر طرف از فک ها گفته می شود، بطوریکه هر فرد دارای ۱۲ دندان مولر خواهد بود.

دندان مولر سوم که آخرین دندان از هر طرف فک است با نام دندان عقل شناخته می شود. بسیاری تصور می کنند که دندان های عقل ساختار متفاوتی نسبت به سایر دندان ها دارند، در صورتی که دندان عقل نیز دقیقا مشابه سایر دندان ها بوده و کیفیت یکسانی دارد. تنها تفاوت این دندان در دیر درآمدن آن است؛ چرا که دندان عقل بین سنین ۱۷ تا ۲۲ سالگی در فک شخص ظاهر خواهد شد.

اطلاعات مهم: بهترین دکتر ارتودنسی متحرک دندان

آیا دندان عقل باعث بهم ریختگی می شود؟

در قدیم دندان های عقل کشیده می شد، به این دلیل که فکر می کردند باعث شلوغی و بهم ریختگی دندان ها می شود. دلیل کشیدن دندان عقل، این بود که دندان های جدید (عقل) دندان های جلویی را برای باز کردن جا برای خود هل می دهند و نظم بهم می ریزد. اما با مطالعات جدید به این نتیجه رسیدند که با گذر زمان دندان ها به سمت جلو حرکت می کنند، جدای از این که دندان عقل باشد یا نباشد. اگر دندان عقل کشیده نشود مشکلاتی به همراه می آورد که به اختصار نام می بریم:

  • استخوان و بافت نرم موجود در پشت دندان آسیای دوم آسیب می بیند.
  • تحلیل رفتن ریشه ی دندان آسیای دوم
  • پری کرونیت
  • شلوغی دندان های عقب
  • کیست یا تومور در اطراف دندان نهفته

آیا تمامی دندان های عقل نیاز به کشیدن دارند؟

گاهی اوقات یک دندان عقل به تنهایی مشکل ساز به نظر می رسد و باید کشیده شود. در این میان بهتر است بدانید، که تصمیم گیری برای خارج کردن دندان عقل از دهان را بهتر است به پایان کار ارتودنسی بیندازید. هنگامی که دندان ها به وسیله درمان ارتودنسی کاملا مرتب شده اند اما هنوز کمی نامرتبی در دندان های جلوی فک پایین وجود دارد، در پایان کار درمان ارتودنسی بنا به تشخیص ارتودنتیست برای ایجاد فضا می بایست دندان عقل از دهان خارج شود. اگر دندان عقل در ابتدای درمان از دهان خارج شده بود جایی برای جبران باقی نمی ماند.

آیا برای ارتودنسی باید دندان عقل را کشید؟

در پروسه درمان ارتودنسی با توجه به نظر متخصص ارتودنسی در صورتی که دندان عقل جای کافی برای قرار گرفتن در فضای دهان و رشد را داشته باشد، هیچ الزامی برای کشیدن آن وجود ندارد. اغلب تصور می شود که دندان عقل در زمان رشد به دیگر دندان ها فشار زیادی وارد می کند و باعث نامرتب شدن آن ها می شود که این تصور در مورد اغلب افراد صحیح نیست.

نامرتب شدن و حرکت دندان ها اغلب در افراد بزرگسال مستعد در سنین ۱۸ تا ۲۰ سالگی و به دلیل رشد مقطعی فک پایین نسبت به فک بالا در جهت جلو اتفاق می افتد. اغلب به دلیل همزمان بودن این اتفاق با رشد دندان های عقل باعث به اشتباه افتادن افراد شده و تصور می کنند که به دلیل رشد دندان های عقل، دندان ها در حال حرکت هستند. درنتیجه نقش دندان عقل در به هم ریختن نظم دندان ها در بزرگسالی به قدری کمرنگ است، که می توان از آن چشم پوشی کرد.

با این وجود اگر دندان عقل موقعیت مناسبی نداشته و به صورت نهفته یا نیمه نهفته باشد، می تواند باعث مشکلاتی از جمله التهاب لثه شود. در چنین شرایطی بیمار چه قصد ارتودنسی داشته باشد و چه نداشته باشد بایستی به دندانپزشک مراجعه کرده و اقدام به کشیدن دندان های عقل نماید. به طور کلی کشیدن یا نکشیدن دندان عقل هیچ تداخلی با درمان ارتودنسی نداشته و کشیدن آن برای درمان ارتودنسی ضرورتی ندارد.

اطلاعات مهم: ارتودنسی سرامیکی چیست؟

نظر متخصص ارتودنسی در ارتباط با کشیدن دندان عقل

با توجه به آنچه گفنه شد، بیماران شرایط متفاوتی با یکدیگر دارند و به همین دلیل نیازهای درمانی آن ها نیز با هم تفاوت دارد. یک متخصص ارتودنسی خوب وضعیت دهان و دندان بیمار را به درستی بررسی کرده و ارزیابی می کند که آیا دندان عقل اختلالی در روند درمان ارتودنسی برای بیمار ایجاد می کند و یا خیر. در اکثر مواقع و در صورتی که فک فضای کافی داشته باشد، نظر ارتودنتیست این است که کشیدن دندان عقل به بعد از اتمام درمان موکول شود. چراکه شاید برای تغییر موقعیت دندان ها، دندان عقل مشکلی را برای سلامت دهان و دندان بیمار ایجاد نکند. بنابراین، با توجه به نظر متخصص ارتودنسی می توان پیش از ارتودنسی، حین ارتودنسی یا بعد از آن، دندان عقل را کشید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

این مقاله متعلق به دکتر مهریزی دندانپزشک متخصص ارتودنسی تهران می باشد. دکتر مهریزی در درمان انواع ناهنجاری های دهان و دندان، فک و اصلاح طرح لبخند تخصص دارد. دکتر مهریزی به عنوان دکتر متخصص ارتودنسی تمامی خدمات مرتبط با دانش و مراقبت هر چه تمام تر شخص ایشان انجام شده و منطبق با آخرین دستاوردهای علمی این رشته است. برای معاینه توسط دکتر مهریزی، متخصص ارتودنسی از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۵:۳۰ تا ۲۰ و پنجشنبه ها ساعت ۹:۳۰ تا ۱۳ به مطب ایشان واقع در سعادت آباد، تقاطع بلوار دریا مراجعه فرمایید.

تلفن تماس جهت هماهنگی: 02188376343

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

مقالات مفید

مقالات مفید ارتودنسی

مسواک ارتودنسی بین دندانی چیست؟
مسواک ارتودنسی بین دندانی چیست؟

مسواک ارتودنسی بین دندانی چیست؟ در این مطلب می خواهیم بدانیم، که مسواک ارتودنسی بین دندانی چیست؟ دندان ها بطور