درمان دندان نیش نهفته با ارتودنسی

درمان دندان نیش نهفته با ارتودنسی

درمان دندان نیش نهفته با ارتودنسی چگونه است؟

یکی از رایج ترین درمان دندان نیش نهفته با ارتودنسی است، که امروزه بسیرا شایع است. ترمیم و حفظ دندان های طبیعی همیشه اولویت اصلی می باشد. اما زمانی که این امکان وجود ندارد، ترمیم، کشیدن دندان آسیب دیده و یا پوسیده می تواند تنها جایگزین باشد. زمانی که دندانی به طور کامل از لثه بیرون نیامد، به آن دندان نهفته گفته می شود. این مشکل بیشتر در دندان‌های نیش پیش می آید، که ریشه‌های بسیار بلندی دارند و مانند دندان‌های عقل، تمایل به نهفته شدن دارند.

هنگامی که دندان عقل نهفته می شود، برای جلوگیری از مشکلاتی مانند عفونت یا درد دهان به سادگی برداشته می شود، اما دندان نیش برای ایجاد بایت کلی شما بسیار مهم است. از آنجایی که دندان نیش برای پاره کردن غذا و تراز دندان های دیگر بسیار مهم است، جراحان دندانپزشک از روش درمانی برای آن استفاده می کنند تا دندان نیشی که در زیر بافت لثه گیر کرده است، را نجات دهند.

علت رشد نکردن دندان نیش

دندان نیش در حدود ۱۱ یا ۱۲ سالگی رشد می کند. گاهی اوقات دندان ها مسیر رشد طبیعی دیگر دندان ها را نیز مسدود می کنند. در زیر چند مورد از دلایل گیر افتادن و رشد نکردن دندان های نیش آورده شده است، که شامل:

  • دندان های شیری به موقع بیرون نمی آیند.
  • وجود دندان های اضافی
  • رشد غیرمعمولی که مسیر دندان ها را مسدود می کند.
  • ازدحام بیش از حد دندان های اطراف دندان نیش

اگر نیش ها نتوانند قبل از اتمام رشد ریشه‌ها از لثه بیرون بیایند، رشد طبیعی آن‌ها ممکن است سخت باشد. گاهی اوقات، اگر نیش نهفته خیلی دیر رشد کند، به هیچ وجه نمی تواند بیرون بیاید. انجام معاینات منظم دندانپزشکی در دوران کودکی و نوجوانی بهترین راه برای اطمینان از اینکه دندان نیش در مسیر درست قرار می‌گیرد است.

تشخیص دندان نهفته

دندان نهفته دندانی است که در زیر خط لثه مسدود شده یا «گیر کرده» و به خودی خود در موقعیت صحیح خود بیرون نمی‌آید. در اغلب موارد، دندان نهفته دندان آسیاب سوم یا دندان عقل می باشد. نهفته بودن دندان، در دندان نیش نیز یک اتفاق رایج است. دندان های نیش در گوشه های قوس و در کنار دندان های ثنایا قرار دارند. آنها دارای یک لبه نوک تیز (کاسپ) هستند که برای نگه داشتن، گرفتن و پاره کردن غذا استفاده می شود. به دلیل داشتن ریشه بلند نیش، دندان‌هایی بسیار قوی و پایدار هستند. دندان نیش معمولا آخرین دندان‌هایی هستند، که می رویند. سن رویش آنها در حدود ۱۲ یا ۱۳ سالگی است.

نکته مهم : کودکان باید در سن هفت سالگی معاینه ارتودنسی انجام شود. این کار به ما این امکان را می دهد، تا رویش دندان های کودکان را کنترل کرده و دندانهای نهفته را زود تشخیص دهیم.

اگر کودک شما دچار نیش نهفته شد، یک روش جراحی ساده برای کمک به رویش دندان توصیه می شود. ما با جراحی دندان را با برش یک فلپ کوچک در لثه اطراف نمایان می کنیم. پس از نمایان شدن دندان، یا دندان را رها می کنیم، تا خود به خود بیرون بیاید و یا یک براکت ارتودنسی را به دندان وصل می کنیم تا به رشد و بیرون آمدن آن کمک کند. با تشخیص زودهنگام و درمان ترکیبی جراحی و ارتودنسی، می توان به دندان نیش نهفته اجازه بیرون آمدن و یا هدایت به ایده آل ترین موقعیت در دهان کودک را داد.

اطلاعات بیشتر: هزینه ارتودنسی دندان

درمان دندان نیش نهفته با ارتودنسی

اگر دندان نیش نهفته هنوز رشد نکرده، متخصص ارتودنسی ممکن است بتواند از بریس‌ برای ایجاد فضای رشد دندان‌ها استفاده کند. هنگامی که دندان نیش هنوز پس از درمان ارتودنسی بیرون نیامده، ممکن است به یک جراح دهان برای کمک احتیاج باشد. جراحان اغلب با متخصصین ارتودنسی برای درمان نیش نهفته همکاری می کنند. اگر دندان نیش هنوز به طور کامل رشد نکرده است، به سادگی کشیدن دندان های شیری که مسیر را مسدود کرده یا دندان های ثانویه زیر لثه را در معرض دید قرار می دهند، ممکن است برای کمک به بیرون آمدن نیش ها کافی باشد.

اگر رشد ریشه های نیش تقریبا تمام شده باشد، جراح و ارتودنتیست ممکن است باندینگ غیرمستقیم و یا مستقیم را توصیه کند، که به حرکت سریعتر نیش ها کمک می کند.

درمان های اکسپوژر و باندینگ ترکیبی از کار ارتودنسی و جراح است. ابتدا ارتودنتیست شما با استفاده از بریس مسیر را برای دندان نیش شما باز می کند. سپس، جراح روشی را انجام می دهد که دندان نیش را از زیر لثه در معرض دید قرار می دهد. جراح معمولاً یک براکت کوچک را به دندان تازه در معرض دید شما می‌چسباند و یک زنجیر کوچک به این براکت متصل می کند. بعداً، ارتودنتیست از این زنجیره با سایر بریس‌های شما استفاده می‌کند تا دندان نیش شما را به آرامی به موقعیت مناسب خود بکشد.

درمان دندان نیش نهفته با کشیدن

اگر دندان نیش برای مدت طولانی در لثه باقی مانده باشد و احتمال بیرون آمدن آن وجود نداشته باشد، جراح می تواند دندان های نهفته را کشیده و با استفاده از ایمپلنت دندانی را جایگزین کند. ایمپلنت‌های دندانی مانند دندان‌های طبیعی هستند، بنابراین در حین غذا خوردن یا لبخند زدن نگران هیچ چیزی نخواهید بود. در واقع، بسیاری از بیماران پس از پایان فرآیند درمان، فراموش می کنند که ایمپلنت دندانی دارند.

درباره هایپردونتیا یا دندان اضافه چه می دانید؟

۵/۵ - (۱ امتیاز)
تصویر دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان مهریزی
دکتر احسان ابوئی مهریزی متولد تیرماه سال ۱۳۶۰ درشهر تهران می باشد. در مدرسه همیشه تلاشگر و رتبه اول بوده و در سال ۱۳۷۴ وارد تنها دبیرستان تیزهوشان تهران بنام علامه حلی شد ( استعدادهای درخشان ) و در سال ۱۳۷۸ در رشته علوم تجربی از دبیرستان و پیش دانشگاهی فارغ التحصیل شد. پدر وی دکتر محمدعلی ابوئی مهریزی دندانپزشک و متخصص ترمیمی و زیبایی اصالتاً از استان یزد و مادر وی دکتر فرزانه تدین دنداپزشک از شهر زنجان هستند و ایشان او را برای تحصیل در رشته دندانپزشکی تشویق کردند که با رتبه برتر در کنکور سراسری سال ۱۳۷۸ در رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شد که بهترین دانشکده دندانپزشکی در سطح کشور بود.
فهرست مطالب

به مشاوره نیاز دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت حضوری با ما تماس بگیرید.

سایر مقالات ارتودنسی

روش های درمان لبخند لثه ای

روش های درمان لبخند لثه ای

درمان لبخند لثه ای می خواهیم با روش های درمان لبخند لثه ای آشنا شویم. لبخند زیبا در چهره بسیار

جرم گیری دندان در ارتودنسی

جرمگیری دندان در ارتودنسی

آیا می‌دانید که دهان شما محل زندگی انواع باکتری‌ها است؟ هنگامی که این میکروارگانیسم‌ها با غذاهای چسبناک و نشاسته‌ای ترکیب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *